Dan v pristanišču Tomaža Primožiča

“Pristanišče je mesto v mestu. Živi svoje življenje z ljudmi, ki tam delajo. Ko vstopiš v Luko, se ti zdi, kot da nisi več v Kopru, ampak da si na potovanju prispel v nov kraj in sprva malo negotov odkrivaš nove kotičke,” pravi fotograf Tomaž Primožič o svoji razstavi Dan v pristanišču, ki so jo danes odprli v galeriji Luka Koper na koprskem Bastionu.

 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Fotografije so nastale, ko je za luški arhiv dokumentiral delo in obraze delavcev na luških terminalih. “Naši ljudje v našem prostoru o našem prostoru,” je o luški zgodbi na razstavi poudaril koprski župan Aleš Bržan. “Zelo veliko materiala imam in kar nekaj časa smo premetavali fotografije, da smo jih za zgodbo izbrali osem, ki so všeč meni, naročniku Luki Koper in Gledališču Koper,” pravi Primožič.

Razstavni prostor na Bastionu je v Kopru edini, namenjen fotografskim razstavam. V zadnjih letih se je tam na velikih formatih predstavilo deset fotografov, a šele danes so odprtje galerije - njen pokrovitelj je Luka Koper, skrbnik pa Gledališče Koper - tudi uradno obeležili in dogodek uvrstili v začetek Primorskega poletnega festivala. Razstavišče je namenjeno Koprčanom in turistom. Priložnost, da ob njem postoji veliko ljudi, bo že jutri, ko bo Luka Koper imela svoj Pristaniški dan, v mestu pa se bodo predstavile krajevne skupnosti.


Najbolj brano