Arrigoni v ritmu festivala drugačne glasbe

Festival Izola mjuzik fest se ta konec tedna vrača v Arrigoni, najlepše izolsko koncertno prizorišče, kjer se bo v dveh glasbenih večerih predstavilo, presenetilo in občinstvo navdihnilo enajst glasbenih ustvarjalcev.

Letos bodo v Izoli nastopili tudi Omega Sun. Foto: Mitja Pavšič
Letos bodo v Izoli nastopili tudi Omega Sun. Foto: Mitja Pavšič

IZOLA > V petkov večer, ki se začne ob 20. uri, je umetniški vodja festivala Andrej Šik uvrstil skupine Kontradikshn, Psihedelavci, kantavtorja Elvisa Šahbaza ter še skupini Omega Sun in Antislaughter, ki bodo s koncertom, ki naj bi se začel ob 23.15 sklenili petkov večer.

Sobotni večer v Arrigoni prinaša domače gostitelje festivala, skupino Dance Mamblita, kjer se je po smrti Maksimiljana Rojca Maksija za bobne vrnil Boris Beštjak. Zatem se bodo na oder povzpeli harmonikarka AngelicaFoschi ter skupine Zircus, Motus, Pantaloons, slednji so letos postali član karavane klubskega maratona Radia Študent, za konec pa bodo udarili še Hak Attak.

“V nabor nastopajočih zmeraj uvrstim glasbenike, za katere menim, da so na tak ali drugačen način zanimivi. To so glasbeniki, ki sem jih spoznal skozi svoja glasbena leta, s katerimi se srečujemo na različnih koncertnih prizoriščih in sem jih sam pri sebi ocenil kot kakovostne in raznovrstne. K sreči je letos veter zapihal v pravo smer in v čast nam je, da bomo oba festivalska večera priredili v Arrigoniju,” je o že osmi izvedbi festivala, ki letos nastaja v soorganizaciji Kluba izolskih študentov in dijakov, dodal Andrej Šik.


Najbolj brano