V novi številki Primorskih novic preberite

Četrti dan v objemu ledu, brez cestnih in telekomunikacijskih povezav z drugimi deli države, brez elektrike in brez možnosti priti do hrane ali zdravniške oskrbe ter odpovedan pouk v šolah. To je realnost velikega dela Slovenije, ki se vsaj še jutri bržčas ne bo bistveno spremenila.

PRIMORSKA > Prvo padavinsko obdobje bo namreč šele v noči s torka na sredo. Na Notranjskem in Primorskem bo lahko sprva spet deževalo, zaradi česar bo nastajal žled, nato pa bo dež prešel v sneg in ob otoplitvi v dež. Zaradi tega obstaja tudi nevarnost novih poplav.

Ob vsem je Slovenijo doletela še naravna katastrofa v obliki uničenega gozda. Po prvih ocenah je poškodovanih pol milijona hektarov gozdov oziroma dobrih 40 odstotkov vseh slovenskih gozdov. Gre za količino lesa, ki ga v normalnih razmerah v Sloveniji posekamo v enem letu.

Tik ob izpustu fekalij celo lopa in vrtiček

Potem ko so Črnokalci priznali, da se njihova vaška kanalizacija steka kar v naravo, smo se odpravili v vas in se o tem prepričali tudi na lastne oči. Izza gostega robidovja pod vasjo smo uzrli betonsko cev, iz katere je drla voda. Vonj po fekalijah bi težko zgrešili.

Vile Virginie se bojijo in se je sramujejo

Nekdanji hotel Virginia v Portorožu je vse bolj nevaren, opozarjajo sosedje. V začetku januarja se je namreč porušilo še drugo nadstropje dotrajane stavbe. Gradbena inšpekcija je ocenila, da stavba ni nevarna za okolico, je pa naročila mnenje, s katerim bodo preverili statično stabilnost hotela.

Bodo žuranju postavili mejo?

V Opatjem selu in Orehovljah se domačini pritožujejo nad hrupnimi prireditvami, ki jim kradejo spanec. V občinskem svetu razmišljajo o odloku, ki bi urejal to področje.

Zakaj srna v mestu?

V novih Primorskih novicah si lahko preberete tudi, zakaj srne zaidejo v mesta.

NR


Najbolj brano