Novega šefa Intereurope bo izbiral novi nadzorni svet

Novega predsednika uprave Intereurope - Damijan Vajs je nedavno odstopil - in manjkajočega člana uprave bo imenoval tako rekoč novi nadzorni svet. V njem so novi prav vsi štirje predstavniki kapitala. Tako so delničarji Intereurope, ki je v večinski lasti Pošte Slovenije, odločili na včerajšnji skupščini. Med njimi je tudi Marko Cegnar, generalni direktor Pošte Slovenije, ki je večinska lastnica Intereurope.

Intereuropa  bo še pred poletjem dobila  novega predsednika 
uprave, tretjega v zadnjih štirih letih.  Foto: Tomaž Primožic/FPA
Intereuropa bo še pred poletjem dobila novega predsednika uprave, tretjega v zadnjih štirih letih.  Foto: Tomaž Primožic/FPA

KOPER > Delničarji Intereurope so že na skupščini lani odpoklicali dotedanjega nadzornika Tomaža Kokota, ki je nadzornemu svetu tudi predsedoval, a niso imenovali njegovega naslednika. Na včerajšnji skupščini pa so odpoklicali še tri nadzornike - Gregorja Koreneta, Karmen Lebe Grajf in Sebastjana Gostenčnika. Namesto njih so imenovali štiri nove nadzornike. To so Marko Cegnar in Ivana Vrviščar (oba s Pošte), Slavko Ovčina in Borut Vujčič.

Novi nadzorniki se bodo sestali že kmalu

Nadzorni svet je tako pravzaprav nov, saj sta od prejšnje zasedbe ostala le dva predstavnika zaposlenih. Ustanovna seja nadzornega sveta bo po naših informacijah zelo kmalu in tedaj bodo izbrali tudi predsednika. Če izhajamo iz dosedanje prakse, bi lahko sklepali, da bi mesto prvega nadzornika Intereurope zasedel Cegnar, ki je novembra lani postal prvi mož Pošte.

Aleksander Vinkler

predsednik sindikata v Intereuropi

“Tako pogoste menjave v vrhu niso dobre za podjetje, za kontinuiteto dela.”

Marko Cegnar (foto: Tomaž Primožič/FPA)

Novi nadzorni svet čaka veliko dela. Lotiti se bodo morali postopkov za izbiro novega predsednika in člana uprave. Damijan Vajs, ki je Intereuropo vodil dobro leto, pred tem pa je Intereuropino upravo zapustil še član Marko Rems, ki je po novem član uprave Pošte.

Vajs bo Intereuropo vodil, dokler ne bodo izbrali novega predsednika uprave, a najdlje do junija. Po odhodu Remsa je v upravi poleg Vajsa le še delavska direktorica Blanka Česnik-Wolf.

Damijan Vajs

Tretji šef v štirih letih

Ko bodo nadzorniki izbrali novega predsednika uprave, bo to že tretji šef Intereurope v zadnjih štirih letih. Pred Vajsom je Intereuropo vodil Marko Cegnar, a se je po dveh letih poslovil. “Tako pogoste menjave v vrhu niso dobre za podjetje, za kontinuiteto dela. Vsak novi, ki pride, se mora vpeljati v delo, to pa terja nekaj časa. Zato je to neodgovorno od lastnikov,” meni Aleksander Vinkler, predsednik sindikata Intereuropa/ŠAK KS '90.


Najbolj brano