Laibachov vodnik po glasbeni galaksiji

Po odmevni evropski turneji, ki nosi naslov Love Is Still Alive, se slovenska retroavantgardna zasedba Laibach vrača na slovenske odre. 21. aprila bodo namreč nastopili v ljubljanskem Kinu Šiška.

Laibach bodo v sklopu turneje Love Is Still Alive nastopili v 
ljubljanskem Kinu Šiška. Foto: Maja Pertič Gombač
Laibach bodo v sklopu turneje Love Is Still Alive nastopili v ljubljanskem Kinu Šiška. Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Za največjim slovenskim kulturnim izvozom je brez dvoma naporno leto. Izdaji fotoknjige, muzikalu Wir Sind das Volk in veličastnemu Alamutu sta sledili še dve izdaji in obsežen sklop koncertov. Pravkar so se namreč pravkar vrnili z drugega dela evropske turneje, namenjene promociji EP-ja Love Is Still Alive, ki je luč sveta ugledal v začetku letošnjega leta. Kot pravijo člani zasedbe, omenjeni plošček predstavlja popotovanje skozi “vesoljske” glasbene zvrsti zadnjih desetletij.

Da zapečkarstvo in lenarjenje vsekakor nista njihovi vrlini, so Laibach dokazali, ne samo z izdajo EP-ja, temveč tudi celovečernega albuma Sketches From The Red District, ki je prav tako izšel januarja letos, z njim pa se Laibach spogledujejo s svojo industrialno-noisovsko preteklostjo.

Če sodimo po preteklih koncertih, lahko na koncertu v Kinu Šiška pričakujemo skladbe z zadnjih dveh izdaj, nekaj napevov iz muzikala Wir Sind das Volk in ponarodele Laibachove klasike.


Najbolj brano