Hrvaška na Evrovizijo pošilja Let 3

Hrvaška je odločila. V boj za zmago na Pesmi Evrovizije pošilja reške ekscentrike Let 3.

Hrvaško bodo v Liverpoolu zastopali Let 3. Foto: Glas Istre
Hrvaško bodo v Liverpoolu zastopali Let 3. Foto: Glas Istre

OPATIJA > V naboru mnogih nacionalnih evrovizijskih izborov, ki so se zvrstili ta konec tedna, se je znašla tudi hrvaška Dora. Na izboru v Opatiji so med 18 izvajalci - za mnoge pričakovano - slavili Rečani Let 3 s skladbo Mama ŠČ! Zbrali so 279 točk in si zanesljivo priborili vstopnico za Liverpool.

Kot se za Let 3 spodobi, tudi Mama ŠČ! velja za provokativno skladbo, zasedba pa občutljivim očem ne priznaša niti s svojim odrskim nastopom. Člani zasedbe so nosili stilizirane ruske vojaške uniforme, bili so naličeni, nosili “stalinovske” brke, član zasedbe Žanil Tataj - Žak, doma z Reke, sicer pa dolgoletni pevec postojnske skupine Mary Rose, je bil sumljivo podoben prvemu voditelju Sovjetske zveze Vladimirju Iljiču Uljanovu - Leninu ter v rokah držal raketi. Prav slednji je “Mama ŠČ je božja pesem, naš nastop bo zagotovo zabeležen v učbenikih,” je po zmagi v Opatiji dejal pevec skupine Zoran Prodanović – Prle.

Hrvaška je sicer v zadnjih letih na Evroviziji bila dokaj neuspešna. Zadnjič se jim je v finale tekmovanja uspelo uvrstiti leta 2017, ko jih je predstavljal Jacques Houdek.


Najbolj brano