Po desetih letih spet izbrali Američanko

V New Orleansu so v nedeljo okronali novo miss Universe. Naslov najlepše je osvojila 28-letna Američanka R'Bonney Gabriel, njena prva spremljevalka je Amanda Dudamel iz Venezuele, druga pa Andreína Martínez iz Dominikanske republike. 

Zmagovalka Miss Universe R
Zmagovalka Miss Universe R'Bonney Gabriel se je lani vpisala v zgodovino kot prva miss ZDA filipinskega rodu Foto: Profimedia

NEW ORLEANS Slovenke, ki so sicer bile v preteklih letih na tekmovanju Miss Universe dokaj uspešne, na njem zaradi propada lastnika licence že nekaj let ne sodelujejo.

Zmagovalka R'Bonney Gabriel se je lani vpisala v zgodovino kot prva miss ZDA filipinskega rodu, z 28 leti pa je ujela zadnji vlak za udeležbo na tekmovanju. “Moj najljubši citat je: 'Kdaj, če ne zdaj?' Kot ženska verjamem, da nas starost ne definira. Ni jutri, ni včeraj, ampak je zdaj. Sedaj je čas, da se poteguješ za to, kar si želiš,” je manekenka, modna oblikovalka in učiteljica šivanja, ki prihaja iz Teksasa, dejala v eni svojih izjav. Je prva zmagovalka Združenih držav Amerike po desetih letih, nazadnje je kot miss Universe leta 2012 slavila Olivia Culpo.

V središču pozornosti tudi Rusinja in Ukrajinka

Poleg zmagovalke sta na letošnjem tekmovanju pozornost vzbudili tudi predstavnici Ukrajine in Rusije. Po koncu izbora je Ukrajinka Victoria Apanasenko spregovorila o svojem odnosu z miss Rusije Anno Linnikovo. Prizadevanja Ukrajine, da bi rusko predstavnico izključili iz lepotnega tekmovanja, so bila neuspešna, je povedala za ukrajinski televizijski kanal TSN News. “Veliko smo delali na tem, vendar je dobila ameriški vizum in to je odločilo o njeni udeležbi na tekmovanju,” je še povedala Ukrajinka, ki se sicer na presenečenje mnogih ni uvrstila med najboljših 16. “Če Miss Universe res išče transformacijsko kraljico z močno predanostjo, kje je potem Miss Ukrajine v polfinalu,” je zapisal uporabnik na twitterju. “Miss Ukrajine si je s svojimi krili in mečem zaslužila nekakšno častno priznanje,” je dodal drugi.


Najbolj brano