Od Izole do Idrije

V nižjih in rekreativnih ligah se je začel spomladanski del prvenstva. Že znanim prizoriščem v Postojni, Ajdovščini, Dobravljah in Izoli se bo v soboto pridružil še idrijski veteranski turnir.

Pri ajdovskem Kixu (v beli opremi) so se veselili nove zmage. Foto: Igor Mušič
Pri ajdovskem Kixu (v beli opremi) so se veselili nove zmage. Foto: Igor Mušič

Januarsko dogajanje v primorskem dvoranskem nogometu poleg elitne moške lige zapolnjuje še pet tekmovanj na nižji ravni. V drugi državni ligi je ajdovski Kix v spomladanski del prvenstva startal z drugega mesta, ki ga je v 13. krogu potrdil z zmago nad Ribnico, a bo velik zaostanek za Extremom iz Sodražice težko ujel in bo projekt prva liga, v kateri so nekoč Ajdovci že bili, najbrž moral počakati. V njihovi dvorani Police se je tokrat zbralo za drugo ligo lepo število gledalcev (120). Kix je v drugem polčasu najprej z zadetki Armina Zeca, Aneja Batističa in Francija Perka izničil vodstvo gostov, ki pa so se v zadnji minuti približali na 3:2. Dvome o zmagi je nato s postavitvijo končnega izida odpihnil Klemen Sluga. Štajerski Miklavž je bil v soboto premočan tekmec za postojnski Proteus, ki v ligi za zdaj predvsem nabira izkušnje.

V ženski državni ligi primorsko predstavlja Košana. V 12. krogu je doma izgubila dvoboj sosedov na lestvici in je morala tretje mesto prepustiti Vrhničankam. Po dokaj izenačenem prvem polčasu (1:2) so Primorke na hitro prejele dva zadetka, po katerih je Anja Žvokelj uspela le ublažiti poraz.

V izolski dvorani Livade to sezono ob sobotnih popoldnevih in večerih potekata dve tekmovanji. V ligi obalnih veteranov bodo s tekmami nadaljevali šele marca, članska liga MNZ Koper pa je že stopila v drugi del prvenstva. Po četrtem krogu šestčlanske lige na vrhu ni sprememb. Še vedno sta tam Mlada Istra in Gostilnica Caprese.

V športni dvorani Osnovne šole Dobravlje pri Ajdovščini je enajst moštev zimske lige (ekipe so iz Vipavske in Soške doline) v standardnih nedeljskih pretežno dopoldanskih terminih odigralo osmi krog. Vrstni red se je v primerjavi z zaključkom jeseni kar premešal. Gostilna Tratnik je padla s prvega na tretje mesto. Pred njo sta Transport Makovec CAM Sport in Vrhpolje.

V soboto bo dogajanje popestril še celodnevni veteranski turnir v idrijski Modri dvorani. Tekmovanje bo potekalo posebej za mlajše (35 - 50 let) in starejše veterane. Starejšim bodo tekaški napori nekoliko prihranjeni, ker bodo njihova moštva lahko za enega igralca številnejša (šestčlanska) kot v mlajši skupini. Prijave in informacije: elektronska pošta vinko.rejc@gov.si.


Najbolj brano