Nad snegolom na Idrijskem in Cerkljanskem tudi gasilci

Uvodni letošnji sneg, kljub množici snegolomov na Idrijskem in Cerkljanskem, v prometu ni povzročil večjih težav. Komunalnim delavcem so pri odstranjevanju podrtega drevja in skal s cest priskočili na pomoč gasilci. Nekaj več težav so povzročili izpadi elektrike.

Po jutranji odstranitvi podrtega drevja in skal z večine lokalnih 
cest na Idrijskem in Cerkljanskem je promet potekal brez večjih 
težav. Foto: Saša Dragoš
Po jutranji odstranitvi podrtega drevja in skal z večine lokalnih cest na Idrijskem in Cerkljanskem je promet potekal brez večjih težav. Foto: Saša Dragoš

IDRIJA, CERKNO > Komunalni delavci so s pomočjo gasilcev danes zarana hitro odstranili drevje in skale, ki jih je težek, moker sneg podrl na večino lokalnih in dobršen del državnih cest. Dopoldne, ko se je med sneg ponovno pomešal dež, so še največ težav, tako na Idrijskem kot Cerkljanskem, povzročali izpadi elektrike.

“Današnje sneženje je za všečkanje,” so zapisali upravljalci smučarskega centra Cerkno. Čeprav kamera zaradi izpada elektrike na smučišču ni delovala, okrog četrt metra snega obeta skorajšnjo smuko. Podobno na Vojskem (25 cm snega) in Črnem Vrhu (15 cm snega), kjer se bodo smučarjem prvič v tej zimi pridružili tudi smučarski tekači. Upravljalci smučišč si kakopak želijo tudi nižjih temperatur, da bi sneg obstal.

Ker so bile današnje temperature še nad lediščem, se je že opoldne snegu pridružil dež. To je povečalo spolzkost vozišč, a večjih težav v prometu ni bilo. Vseh devet ekip komunalnih delavcev in pogodbenih sodelavcev je že zarana ceste očistilo in posulo. Pri odstranjevanju drevja in kamenja s skoraj vseh hribovskih lokalnih cest, so pomagali gasilci prostovoljnih društev Idrija in Vrsnik. Ker vremenska napoved tudi v prihodnjih dneh obeta dež in moker sneg, pričakujejo še več snegolomov. Občane zato prosijo za spremljanje razmer na cestah, predvsem pa za previdnost in potrpežljivost.

Sneg je ponovno opozoril na težavnost dostopov ljudi do pošt v vaseh, kjer so jim te preselili na bencinske črpalke izven naselij. V Črnem Vrhu je tako pošta iz središča vasi oddaljena slab kilometer, pot do nje pa vodi po prometni državni cesti brez površin za pešce.


Najbolj brano