Po istrskem derbiju Piran še upa na modro skupino

Deseti krog ženske državne lige ni prinesel presenečenj. V boljši (modri) skupini zmagovalni pohod nadaljujeta Krim Mercator in ajdovski Mlinotest, v slabši (zeleni) pa po zmagi nad Koprčankami v igri za napredovanje ostajajo Pirančanke.

Med najboljšimi v vrstah Mlinotesta je bila Nuša Fegic s šestimi 
zadetki. Foto: Igor Mušič
Med najboljšimi v vrstah Mlinotesta je bila Nuša Fegic s šestimi zadetki. Foto: Igor Mušič

Ligaški rokometni spored je bil konec tedna sicer precej okrnjen, saj so krimovke točke s Celjankami vknjižile že v torek, dvoboj Ptujčank in Novomeščank pa je preložen. Mlinotest je z zmago nad Velenjčankami z lahkoto ubranil drugo mesto. Trgo ABC Izola se je praktično že poslovila od modre skupine, saj tudi po tekmi z Litijo ostaja brez točk. V zeleni skupini je bil odigran le primorski derbi. Preostali tekmi sta preloženi.

Mlinotest : Velenje 31:22 (16:13)

Dvorana Police, gledalcev 200 sodnika Cankar in Cestnik.

Mlinotest: Hrovatič(15 obramb), Bratina (3), Abina 8, Černigoj 6 in Fegic 6, Perazić 3, Zelnik 3, Ferfolja 1, Šinigoj 1, Čopi 1, Grmek 1, Makovec 1. Trener: Jan Žbogar.

Sedemmetrovke - Mlinotest 7(6); Velenje 8(5); izključitve - Mlinotest in Velenje po 4 minute.

Ajdovščina Derbi druge (domače) in četrte ekipe prvenstva je nekaj napetosti prinesel le v prvem polčasu. V drugem je Mlinotest proti Velenjčankam potrdil, da mu je v Sloveniji kos le prvak Krim, s katerim je doživel edini poraz v tej sezoni. Velenje je bilo nevarno do končnice prvega polčasa, saj je občasno tudi vodilo. Ana Abina je štiri minute pred odmorom izenačila, nato pa sta ob dobrih obrambah vratarke Klare Hrovatič zadevali še kapetanka Nuša Fegic in hitra Živa Čopi ter priborili prednost ob polčasu.

Mlinotest je v uvodnih minutah drugega polčasa s čvrsto obrambo in protinapadi povsem ustavil Štajerke. Ob že naštetih Ajdovkah sta se razigrali še mlada Nena Černigoj in visoka Sladjana Perazić. Z delnim izidom 10:1 so domačinke pred zadnjo četrtino tekme praktično rešile vprašanje o zmagovalcu.

Trgo ABC Izola : Litija 18:28 (9:14)

ŠD v Kraški ulici, gledalcev 100 sodnika Gorenc in Košir.

Trgo ABC Izola: Berzelak 6, Arnautović 3, Dodič 2, Krese 2, Treven 2, Vujmilović 1, Cerovak 1, Benigar 1, Nadarević. Trener: Borut Hren.

Sedemmetrovke - Trgo ABC Izola 8(3), Litija 8(8); izključitve - Trgo ABC Izola 6 minut, Litija 8.

Izola Aktualna izolska zasedba očitno ni konkurenčna ravni tekmovanja v boljši modri skupini državne lige in ostaja brez točk. Proti peti ekipi prvenstva je zdržala le devet minut, med katerimi je Ana Berzelak držala priključek s favoritinjami. V nadaljevanju so Litijanke naredile delni izid 7:1 in že nakazale, da presenečenja ne bo. Primorska ekipa se je sicer trudila. Ko sta se Berzelakovi z zadetki pridružili Maja Krese in Laura Cerovak, so se Izolanke približale na tri gole zaostanka, naprej pa ni šlo. Z le eno za gol res nevarno igralko, Ano Berzelak, domačinke niso mogle ogroziti v obrambi zelo čvrstih Zasavk, ki so prestregle precej žog in dosegle številne gole iz protinapadov.

Žurd Koper : Piran 18:29 (8:16)

Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50 sodnika Miklavčič in Hotko.

Žurd Koper: Trener: Benčič (3 obrambe), Plahuta (2), Simović (0), Marić 8, Soršak 4, Rešek 2, Prašelj 2, Božeglav 1, Kocijančič 1. Trener: Viljem Ban.

Piran: Cepič (9 obramb), Mijatović (3), Borišek 12, Kokotec 6, Trogar 5, Kolobarič 3, Jušić 2, Gortan 1, Lukić, Hojnik, Turnšek Mattica. Trener: Aleš Filipčič.

Sedemmetrovke - Žurd Koper 7(6), Piran 6(5); izključitve - Žurd Koper 6 minut, Piran 10.

Koper Pirančanke so v istrskem derbiju dosegle pomembno zmago, s katero držijo priključek z vodilnimi Ljubljančankami in tako še upajo na morebiten preboj v modro skupino. Koprčanke, ki ostajajo v spodnjem delu lestvice, so nalete Pirančank zadrževale le v uvodnih sedmih minutah, ko je bil zaostanek še minimalen (1:2). Potem se je začel strelski večer gostij Sare Borišek, Kristine Kokotec in Nike Trogar, ki so izkoriščale zgrešene strele domačink in nizale lahke gole iz protinapadov. Prednost gostij iz Pirana je hitro narasla na 6:1. Pri realizaciji osamljena domačinka Vanja Marić je šest minut pred odhodom na odmor še uspela znižati zaostanek (7:11), potem pa je bilo pravega odpora Koprčank konec.


Najbolj brano