Prehospitalna enota ima novo reševalno vozilo

Prehospitalna enota (PHE) Obala, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Koper, je pred dnevi tudi uradno prevzela novo reševalno vozilo nujne medicinske pomoči volkswagen transporter v vrednosti dobrih 235.000 evrov.

 Foto: MOK
Foto: MOK

KOPER > Obenem je ZD Koper kupil še dve vozili volkswagen polo za potrebe patronažne službe na območju Mestne občine Koper v skupni vrednosti nekaj več kot 32.000 evrov.

Novo vozilo nujne medicinske pomoči je opremljeno z najsodobnejšo opremo, ki med drugim vključuje respirator, aspirator, ultrazvok in EKG monitor/defibrilator. Po besedah vodje tehnikov pri PHE Obala Deana Radojevića jim takšna oprema omogoča, da lahko v primeru najnujnejših zdravstvenih stanj marsikaj naredijo že na licu mesta oziroma med vožnjo, ne šele v bolnišnici.

Novi službeni vozili volkswagen polo pa bosta bistveno olajšali delo patronažnih sester. Kot je povedala vodja patronažne službe Mira Peroša, novi pridobitvi pomenita predvsem varnejšo vožnjo njihovih sodelavk. Zdaj so v patronažni službi dosegli, da ima vsaka od 19 tam zaposlenih medicinskih sester svoj avtomobil, v prihodnje se bodo potrudili posodobiti še preostanek svojega voznega parka.


Najbolj brano