Ivo Boscarol je začel vlagati še v gostinstvo

Obnova gostinskega lokala v Podskali se kljub drugačnim napovedim še ni zaključila, a na vipavski občini načrtujejo, da bodo dela zaključili v marcu, odprli pa naj bi ga v začetku junija. Pričakovanja Vipavcev so velika, saj gre za izjemno lokacijo, taka pa naj bi bila tudi kulinarična ponudba. V skupno zgodbo vstopata kuharski šef Denis Ibrišimović in podjetnik Ivo Boscarol.

Lokal  v Podskali naj bi po napovedih prenovili do konca marca in 
odprl v začetku junija.  V kulinarično zgodbo  tega turističnega  
bisera se je vključil tudi Ivo Boscarol.
Lokal v Podskali naj bi po napovedih prenovili do konca marca in odprl v začetku junija. V kulinarično zgodbo tega turističnega bisera se je vključil tudi Ivo Boscarol. 

VIPAVA > “To bo za Vipavo zagotovo velika pridobitev in želimo si, da bi se gradnja čim prej zaključila, da bo imel najemnik dovolj časa, da pripravi vse, da bo lokal odprl vrata še pred začetkom glavne turistične sezone. To je naš skupni cilj, upamo, da bomo gradbena dela končali najkasneje v marcu,” je povedal župan Anton Lavrenčič.

Pričakovanja so velika

646.000 evrov vredna naložba je bila eden ključnih projektov občine pod vodstvom bivšega župana Gorana Kodelje, ki je obnovo propadajočega lokala in ureditev območja za dvorcem Lanthieri označil kot pomemben doprinos k turističnemu razvoju Vipave in Vipavske doline. O tem je prepričan tudi Lavrenčič, ki v Podskali vidi velik potencial. Ne samo zaradi izjemne lokacije in prenove, s katero bodo po načrtu novogoriškega arhitekturnega biroja Kreadom lokalu vrnili podobo nekdanjega paviljona Lanthierijevega dvorca, ampak v prvi vrsti zaradi kakovostne gostinske ponudbe.

Denis Ibrišimović

najemnik lokala

“Mislim, da je to res enkratna zgodba.”

Občina je najemnika na tej izjemni lokaciji iskala z javnim razpisom in ga našla - doma. Pogodbo je podpisala s podjetjem Ding, za katerim že od začetka stoji Denis Ibrišimović, šef bližnje Gostilne Podfarovž. V projektu pa se mu je kot družbenik podjetja pridružil ajdovski podjetnik Ivo Boscarol, ki je po začetku novega poglavja na poslovni poti že večkrat povedal, da ga zanimajo tudi naložbe v gostinstvo in turizem.

Izjemna lokacija in ponudba

Podrobnosti sicer še ne razkrivata, kot je za Primorske novice jeseni napovedal Ibrišimović, želita v Podskali uresničiti projekt, kakršnega še ni v Sloveniji. In o tem je še vedno prepričan. “Mislim, da bo to res enkratna zgodba. Postaviti želimo bistro z vrhunsko zgodbo, tako z infrastrukturo kot s ponudbo, ki bo edinstvena, ne le v Sloveniji, ampak tudi v Evropi. Hkrati pa ohranjamo zgodbo Podfarovža. Tako bomo zajeli oba segmenta gostov. Tiste, ki si želijo razvajanja s šestimi, sedmimi hodi, in one, ki si želijo nekaj bolj enostavnega, a na nivoju,” je za PN še pojasnil Ibrišimović. Kot je dodal, za Vipavo že načrtujeta nove projekte, v smislu prenočišč in luksuznega hotela.


Najbolj brano