Vandali s petardami raznesli tudi betonske “panetone”

Po letošnjem novoletnem rajanju so marsikaterega Koprčana in Koprčanko presenetili prizori od pirotehničnih izdelkov razdejanih smetnjakov, prometnih znakov in celo betonskih ovir za avtomobile, ki jim krajani zaradi oblike, ki spominja na priljubljen praznični kolač, pravijo “panetoni.”

 Foto: Sijan  Pretnar
Foto: Sijan Pretnar

KOPER > Največ zabojnikov za smeti so vandali uničili v okolici koprskega športnega parka Bonifika ter ob kolesarki in sprehajalni poti, ki se od tam nadaljuje proti Semedeli. Vsega skupaj so poškodovali deset velikih smetnjakov (1100-litrskih) na ekoloških otokih, sedem zabojnikov za gospodinjstva (240-litrskih), najmanj pet zabojnikov za pasje iztrebke in več kot 20 manjših uličnih zabojnikov, so sporočili iz komunalnega podjetja Marjetica.

Poleg tega so objestneži poškodovali še tri prometne znake in uničili električno omarico. V betonske ovire so vstavili pirotehnična sredstva, ki so bila tako močna, da so stebričke raznesla na kose. Sicer pa na Marjetici obseg škode še ugotavljajo. “Poškodovane ali uničene zabojnike smo zamenjali z zabojniki, ki smo jih imeli na zalogi. Preostale bomo zamenjali, ko dobimo nove,” je povedal Marko Ugrin iz službe za odnose z javnostmi.


Najbolj brano