Modic upa na široko soglasje za ključne projekte

“Tudi v novem mandatu se bom trudil za pridobitev čim širše podpore pri projektih, ki so pomembni za razvoj občine. Pričakujem, da mi bo pri ključnih odločitvah uspelo zagotoviti široko soglasje občinskih svetnic in svetnikov,” pravi komenski župan Erik Modic.

V komenskem 13-članskem občinskem svetu je skoraj polovica 
novincev.    Foto: Arhiv Občine Komen
V komenskem 13-članskem občinskem svetu je skoraj polovica novincev.  Foto: Arhiv Občine Komen

KOMEN > Stari-novi komenski župan Erik Modic ima tudi v novem mandatu že zagotovljeno trdno koalicijo. Njegovo kandidaturo za župana je že pred volitvami podprlo pet list in strank (lista Svež kraški veter, Levica, ZZP, NSi in Lista za prihodnost naših otrok), ki skupaj zasedajo osem od 13 mest v občinskem svetu. “Pričakujem pa, da bo v taki ali drugačni obliki možno sodelovanje tudi s preostalimi tremi - strankama SDS in Gibanje Svoboda ter Listo Marka Bandellija,” pravi.

Na komenski občini se že takoj po praznikih lotevajo novih projektov in naložb. V januarju se bo začela izgradnja kolesarske povezave od Komna do Sežane, predvidoma v februarju rekonstrukcija in dozidava vrtca v Štanjelu in izgradnja krožišča pri Alu Komen, spomladi pa sledi še obnova štanjelskega gradu. Gre za naložbe v skupni vrednosti čez šest milijonov evrov.

“Kot na začetku vsakega novega mandata moramo do marca izvesti v vseh 20 vaških skupnostih izvolitve novih vaških odborov. Sicer pa bomo pospešeno nadaljevali s postopkom priprave in sprejema spremembe občinskega prostorskega načrta. Glede na to, da Občina Komen v letu 2023 predseduje koordinaciji kraško-brkinskih županov, bo glavna prioriteta tudi sklenitev dogovora o ključnih korakih za ustanovitev skupne medobčinske uprave štirih občin,” še dodaja.

Kdo bo novi podžupan oz. podžupanja, pa bo znano po sestavi delovnih teles občinskega sveta. Doslej je to funkcijo opravljala Alenka Tavčar z liste Svež kraški veter.


Najbolj brano