Dosedanji župan Gašper Uršič v drugi mandat

Dosedanji župan Gašper Uršič je v domačih Ravnah petnajst minut čez devetnajsto uro lahko s člani svoje liste Smo taki, kot smo odprl šampanjec in razrezal torto. Z 58,5 odstotki prejetih glasov je za tri odstotke nadgradil rezultat izpred štirih let. Volilci so torej njegovo delo prepoznali kot dobro.

Novi stari župan Gašper Uršič s člani liste Smo taki, kot smo in 
župansko  torto “Grema naprej” v domačih Ravnah. Foto: STKS
Novi stari župan Gašper Uršič s člani liste Smo taki, kot smo in župansko torto “Grema naprej” v domačih Ravnah. Foto: STKS

CERKNO > “Gremo naprej! Hvala vsem volilcem, ki so prepoznali naše delo kot dobro. Čaka nas ogromno dela,” je takoj po izvolitvi povedal Gašper Uršič.

Uršič ne skriva, da je zaradi množice pripravljenih projektov izvolitev pričakoval. Za uvod se bo z ekipo lotil naložb, za katere ima občina pridobljeno sofinanciranje države. “Gre za tri milijone evrov za protipoplavno zaščito Cerknice, poldrugi milijon evrov za ureditev obvoznice Cerknega in nove avtobusne postaje in 350.000 evrov za statično obnovo opuščenega gasilskega doma,” je povedal Uršič.

Sledila bo ureditev ključne zdravstvene postaje. Na pravkar kupljenih 4000 m² prostora za širitev športnih površin in gradnjo otroškega vrtca pravkar potekajo geomehanske raziskave za pripravo projektne naloge in razpis arhitekturnega natečaja. “Če bomo na razpisu pridobili sofinanciranje države, bi z gradnjo vrtca lahko začeli proti koncu mandata,” meni. Prej pa bo, če bo potrebno, zagotovil enajsti oddelek vrtca. “Imamo rešitev v osnovni šoli v Šebreljah,” zagotavlja.

Z ekipo bo postopno ugriznil v opremljanje vasi s kanalizacijo oziroma malimi čistilnimi napravami. Najprej bodo posodobili napravo v Cerknem. Načrt je pripravljen. V načrtu ima še gradnjo stanovanj in za ustrezen razpis za sofinanciranje pripravljeno gradbeno dovoljenje za informacijsko gostinski objekt pod bolnico Franja.

“Trdo smo delali, postavili temelje in na njih bomo gradili rezultate,” je prepričan. Volilcem je že pred štirimi leti predstavil program za dva mandata. Zavedal se je, da priprava dokumentacije, predvsem pa spreminjanje prostorskih načrtov, presega obdobje štirih let.

Zaveda se, da bo imel v občinskem svetu trdo opozicijo, a upa na sodelovanje v prid občanom. V njem je deset novincev od skupno 16 svetnikov, sploh prvič NSi in kar trije svetniki SDS. Največ svetnikov ima Gibanje svoboda, iz katere je tudi protikandidatka Urška Lahajnar Ubajiogu. “Zadovoljna sem, da sem v vsega mesecu dni uspela 823 volilcev prepričati, da sem dobra kandidatka,” je bila zadovoljna tudi Lahajnarjeva, prva ženska županska kandidatka v občini.

V drugem krogu je imela tudi podporo protikandidata iz prvega kroga Janka Mavrija (NSi).

Lahajnarjeva je sicer izgubila tudi mesto v občinskem svetu. Čeprav prvo vpisano na kandidatno listo, jo je s preferenčnimi glasovi prehitela sovaščanka župana Uršiča - Monika Hadalin. “Ali bom čez štiri leta ponovno kandidirala za županjo, ne morem povedati. Bom pa ostala dejavna v lokalni politiki,” zagotavlja Lahajnarjeva.


Najbolj brano