V novi številki Primorskih novic preberite

Volilci bodo prihodnjo nedeljo na referendumu odločali tudi o usodi novele zakona o dolgotrajni oskrbi. Več glasov “za” bi pomenilo zamik izvajanja zakona o dolgotrajni oskrbi še za leto dni, več glasov “proti” pa bi prineslo spremembe v domovih za ostarele s 1. januarjem 2o23. Kako urediti dolgotrajno oskrbo, je sicer politika premlevala zadnjih 20 let.

Zagovorniki  novele zakona  o dolgotrajni  oskrbi   opozarjajo, da  
osnovni zakon  ne prinaša  boljših in  kakovostnejših  storitev za  
stanovalce  domov. Foto: Profimedia
Zagovorniki novele zakona o dolgotrajni oskrbi opozarjajo, da osnovni zakon ne prinaša boljših in kakovostnejših storitev za stanovalce domov. Foto: Profimedia

V kratkem končno v Staro Goro

Šempetrska bolnišnica je med redkimi v Sloveniji, ki kljub povišanim stroškom poslujejo pozitivno. Kljub hudim težavam s kadri se čakalne vrste v več dejavnostih malenkost zmanjšujejo, so pa zdaj ostali brez aparata za magnetno resonanco, ki se je pokvaril. Oddelek za rehabilitacijo odraslih v Stari Gori bodo odprli v začetku prihodnjega leta.

Vitkejša uprava v Luki: trije bodo delali za štiri

Te dni bo znano, kako si bo po novem tričlanska uprava Luke razdelila delo, ki ga je zadnje leto v upravi opravljal Robert Rožac. Dosedanjega člana uprave, ki je skrbel za investicije in nabavo, so nadzorniki odpoklicali zaradi razhajanj v pogledih na razvoj investicij.

Čez naše kraje že manj prebežnikov iz Burundija

Potem ko je Srbija nedavno uvedla vizume za državljane Burundija in Tunizije, policisti v naših krajih že opažajo ma njše število migrantov iz teh držav.

Vlakna z oblačil umorjenega v dveh avtih

Na sojenju zaradi ugrabitve Danijela Božiča, ki so ga našli umorjenega v gozdu pri Okroglem, so preverjali podrobnosti analiz, ki so pokazale, s katerima najetima voziloma so ga storilci iz Ankarana odpeljali na Gorenjsko.

Gretin greh in še 86 drugih naslovov

Katere knjige so obiskovalci istrskih knjižnic v projektu Primorci beremo najraje brali?

Hrana za utrjevanje spomina

Odločilen za dober trajen spomin je holin; največ ga je v jajcih, jetrih, arašidih, soji in cvetači. Veliko zaužitega holina zelo hitro osveži možgane in okrepi spomin, zatrjuje prehranska strokovnjakinja Marija Merljak.

Uspeh piranskih mladih filmarjev

Filmska ustvarjalnost najmlajših na 57. Srečanju najmlajših video in filmskih ustvarjalcev ne pozna meja. Kriminalke, detektivke, trilerji, grozljivke, komedije in še kaj! Za najboljši film je otroška žirija razglasila film Lopovi in policaji filmske šole v Mladinskem EPI centru Piran.

Naslov svetovnega prvaka ne prinaša sreče

Naslov svetovnega prvaka v nogometu dolgoročno ne prinaša sreče. Prav nasprotno. Na mundialih 21. stoletja se branilci naslova praviloma niso proslavili in so zaključni turnir sklenili že po skupinskem delu, ki se v Katarju začenja jutri z otvoritvenim dvobojem med gostitelji in Ekvadorjem.


Najbolj brano