Pozorni ribič iz morja rešil ranjeno želvo

Nesrečna glavata kareta bi najbrž poginila, če je ne bi iz morja potegnil ribič Cristian Pugliese, ki je opazil, da ima želva globoko v žrelu zataknjen trnek. Po veterinarski oskrbi so jo v sredo prevzeli v Akvariju Piran, kjer bo ostala, dokler si ne bo opomogla.

 Želvo so včeraj  odpeljali do veterinarske ambulante, kjer so s 
pomočjo veterinarja Petra Maričiča  uspešno odstranili ogromen 
ribiški trnek. Foto: Akvarij Piran
Želvo so včeraj odpeljali do veterinarske ambulante, kjer so s pomočjo veterinarja Petra Maričiča uspešno odstranili ogromen ribiški trnek. Foto: Akvarij Piran

PIRAN > “V sredo zvečer smo prevzeli glavato kareto (Caretta caretta), ki je imela veliko 'srečo'', da se je ujela v ribiško mrežo. Cristian Pugliese, ki jo je potegnil iz morja, je namreč opazil, da ima globoko v žrelu zataknjen trnek in potrebuje pomoč,” je zgodbo s srečnim koncem na facebooku delila ekipa Akvarija Piran.

V žrelu je imela zataknjen velik ribiški trnek. (Foto: Akvarij Piran)

Foto: Akvarij Piran

Želvo so včeraj odpeljali do veterinarske ambulante, kjer so s pomočjo veterinarja Petra Maričiča uspešno odstranili ogromen ribiški trnek. “Želva ostaja na terapiji v Akvariju, dokler si ne bo povsem opomogla,” so še sporočili.

Po veterinarski oskrbi bo glavata kareta okrevala v piranskem akvariju (Foto: Akvarij Piran)

Ni prvič, da beležimo dobrodelne geste ribiča Cristiana Puglieseja. Leta 2011 smo poročali o tem, kako je 8. februarja potegnil iz morja premraženega kolega Massima Fičurja in njegovega psa ter jima tako rešil življenje, s čimer je postal tudi kandidat za mesečno zmago v izboru Osebnost Primorske.

Cristian Pugliese (Foto: FPA)

Spomnimo, v Fičurjevo ribiško kočo je tistega dne v gosti megli v Tržaškem zalivu trčila turška tovorna ladja. Ko je Cristian Pugliese, ki je plul v bližini, dobil obvestilo o ponesrečencu, mu je takoj pohitel na pomoč. “Na morju si vedno pomagamo. Tudi če si s kom skregan, mu vedno pomagaš, če se znajde v težavah,” je tedaj povedal Izolan, ki se z ribištvom ukvarja že od svojega 20. leta.


Najbolj brano