Pet glavnih razlogov za prenovo spletne strani

Je čas za prenovo spletne strani? To je vprašanje, ki si ga zastavijo številni lastniki podjetij, spletnih trgovin in izvajalci dejavnosti. Odgovor morda ni vedno na dlani, vendar obstaja nekaj glavnih razlogov, zakaj bi morda želeli razmisliti o prenovi spletne strani.

V nadaljevanju se bomo ustavili pri petih najpogostejših razlogih, kdaj in zakaj se je vredno lotiti preoblikovanja vaše spletne strani. Imejte v mislih, da ti razlogi niso univerzalni, saj ima vsako podjetje svoje posebne potrebe in cilje, kljub vsemu pa vas lahko spodbudijo k razmisleku in se vam pomagajo osredotočiti na stvari, ki so pomembne za vas v konkretni situaciji.

Spletno mesto predstavlja vas in vaše podjetje

Vaše spletno mesto je spletni obraz vašega podjetja. Pomembno je zagotoviti, da je videti dobro in predstavlja vaše podjetje na najboljši možni način.

Včasih je za dosego tega cilja edina prava pot celostna prenova spletne strani.

Zakaj je spletna stran pomembna?

Spletna stran je v sodobnem gospodarstvu eno ključnih orodij, ki jih potrebuje večina podjetij. Podjetjem predstavlja učinkovit način za doseganje velikega občinstva z minimalnim naporom, medtem ko strankam omogoča, da na enostaven in lahko dostopen način izvejo več o vaših izdelkih ali storitvah.

Poleg tega lahko dobro oblikovana spletna stran pomaga zgraditi zaupanje in okrepiti verodostojnost pri potencialnih strankah. Stranke bodo bolj verjetno poslovale s podjetjem, ki ima spletno stran profesionalnega videza, po kateri je enostavno krmariti in kjer dobijo relevantne informacije.

Spletno mesto med drugim nudi podjetjem tudi platformo za interakcijo s svojimi strankami in zbiranje povratnih informacij. Te informacije lahko uporabite za izboljšanje kakovosti vaših izdelkov ali storitev ter za boljšo odzivnost vašega podjetja na potrebe strank.

Skratka, spletno mesto je bistveno orodje za vsako podjetje, ki želi ostati konkurenčno v sodobnem tržnem okolju.

5 glavnih razlogov za prenovo spletnega mesta:

1. Vaše spletno mesto je zastarelo in ne odraža vaše trenutne blagovne znamke

Sčasoma se vsako podjetje razvija in spreminja. Tudi vaša blagovna znamka in vse, povezano z njo, mora temu slediti, da ostane usklajeno z vašimi cilji in nadaljnjo potjo.

Če vaše spletno mesto še vedno uporablja isto podobo in pristop izpred 5 ali 10 let, je vsekakor čas za osvežitev - zaupajte jo pravi spletni agenciji!

2. Želite izboljšati uporabnost in uporabniško izkušnjo vašega spletnega mesta

Cilj vsakega spletnega mesta je zagotoviti dobro izkušnjo za uporabnika. Če je vaše spletno mesto težko uporabljati ali krmariti po njem, bo to uporabnike frustriralo in ga bodo verjetno zapustili, ne da bi izvedli želeno dejanje (kot je stik z vami ali nakup).

Prenova spletne strani lahko pomaga narediti vaše spletno mesto uporabniku prijaznejše in izboljša splošno izkušnjo za obiskovalce.

3. Vaše spletno mesto ni optimizirano za mobilne naprave in ga je treba posodobiti

V današnjem času je bistveno, da je vaše spletno mesto optimizirano za mobilne naprave. Vedno več ljudi uporablja svoje pametne telefone in tablice za dostop do interneta, tako da v primeru, kadar vaše spletno mesto ni prijazno do mobilnih naprav, zagotovo izgubljate ogromno potencialnih obiskovalcev.

Odziven (responsive) dizajn bo poskrbel, da bo vaša spletna stran videti odlično in bo hkrati tudi pravilno delovala na vseh napravah.

4. Svojemu spletnemu mestu želite dodati nove funkcionalnosti

Ko vaše podjetje raste, boste morda želeli dodati nove funkcije ali funkcionalnosti svojemu spletnemu mestu. Na primer, morda boste želeli dodati e-trgovino, spletni dnevnik oziroma blog ali naročniško storitev.

Če vaše trenutno spletno mesto ne podpira teh dodatkov, bo morda potrebna prenova spletne strani.

5. Vaše spletno mesto ne ustvarja dovolj potencialnih strank ali prodaje

Končni cilj vašega spletnega mesta je pridobiti potencialne stranke ali ustvariti prodajo. Če vaša spletna stran tega ne počne, potem ne dosega svojega namena.

Prenova lahko pripomore k povečanju stopnje konverzije, tako da obiskovalcem olajša želeno dejanje (kot je izpolnjevanje kontaktnega obrazca ali nakup).

Če se lahko poistovetite s katerim koli od zgornjih razlogov, je morda čas, da razmislite o prenovi spletnega mesta. Ne pozabite, da je spletna stran pomemben del vašega podjetja in pomembno je zagotoviti, da je učinkovita in predstavlja vaše podjetje na najboljši možni način.

Pišite nam še danes na info@spletnik.si , če želite izvedeti več o naših storitvah oblikovanja in razvoja spletnih strani!


Najbolj brano