Z nekaj kliki do avtomobila

Pred nekaj dnevi je v Sloveniji začela delovati uveljavljena spletna in mobilna platforma za najem vozil. Ta je povezana z avtomobilskimi znamkami in trgovci, ki delujejo pod okriljem trgovca Emil Frey.

V naboru avtomobilov za najem bodo avtomobili 12 znamk, ki sodijo pod okrilje švicarskega trgovca. Foto: Ziga Intihar
V naboru avtomobilov za najem bodo avtomobili 12 znamk, ki sodijo pod okrilje švicarskega trgovca. Foto: Ziga Intihar

Spletna in mobilna aplikacija Free2move je zdaj stara že šest let, deluje v 170 državah po svetu in ima trenutno 1,2 milijona aktivnih uporabnikov. Beležijo okrog pet milijonov rezervacij na leto, saj imajo vsega skupaj na voljo več kot pol milijona avtomobilov. Zdaj se je ta možnost najema avtomobila za krajše obdobje preselila v tudi k nam, kjer z njo upravlja skupina Emil Frey, ki ima v svojem portfelju dvanajst avtomobilskih znamk in 110 partnerjev po vsej Sloveniji.

Navade kupcev so se v zadnjem desetletju precej spremenile in dejstvo je, da mnogi izmed njih prednost dajejo mobilnosti pred lastništvom avtomobila. In prav te zdaj želijo nagovarjati pri blagovni znamki Free2move. Do konca tega leta bodo vzpostavili 30 agentskih mest, ki bo razpolagala s floto okrog 200 vozil različnih avtomobilskih proizvajalcev, medtem ko se nameravajo v letu 2023 še dodatno širiti in sicer na vsaj 50 agentskih mest oziroma na več kot 500 vozil.

Z omenjeno storitvijo se bo v floto vozil pridružil tudi električni mestni avtomobilček Citroen ami, ki ne bo na voljo v redni Citroenovi ponudbi vozil.

Za zdaj je omogočen le kratkoročni najem vozil do največ enega meseca, a se bo v prihodnjih mesecih nabor storitev še razširil. Free2move bo končnemu uporabniku omogočal tudi storitev prevoza, souporabo vozil, upravljanje voznega parka, financiranje vozil, upravljanje polnilnic, svetovanje na področju elektromobilnosti.

Enostavno za uporabnike

Skratka, to zagotovo ne bo le klasična rent-a-car poslovalnica, čeprav si po napovedih želijo postati številka ena na področju izposoje oziroma najema vozil. V Sloveniji se letno zabeleži okrog 2600 najemov.

“Spremembe, ki smo jim priča v avtomobilski industriji so glavni razlog, da smo se kot skupina Emil Frey odločili, da bomo s Free2move odgovorno in učinkovito naslavljali izzive na področju mobilnosti. Domiselnost, prilagodljivost in iskanje sinergij nam omogočajo, da lahko vsakdanja mobilnost postane zabavna in izjemno vsestranska. Ob tem pa je Free2move danes vsekakor najlažja in najhitrejša pot do avtomobila, ki omogoča, da si lahko v kateremkoli trenutku uporabnik izberete avto, ki ustreza njegovim potrebam, pa naj bo vožnja po mestu ali pa izlet, dopust in podobno,” je izpostavil Jožko Tomšič, prvi mož skupine Emil Frey.

12o vozil na 14 mestih

Free2move v Sloveniji omogoča dostop do avtomobilskih znamk Alfa Romeo, Abarth, Citroën, DS, Fiat, Fiat Professional, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi Motors, Peugeot in Smart. Trenutno je v voznem parku Free2move na voljo 120 vozil na 14 agentskih mestih. Z omenjeno storitvijo se bo v floto vozil pridružil tudi električni mestni avtomobilček Citroen ami, ki ne bo na voljo v redni Citroenovi ponudbi vozil. Skratka, najem vozila poteka na tri načine. Preko mobilne aplikacije, računalnika ali neposredno pri trgovcu, ki to storitev ponuja. Z nekaj kliki, kreditno kartico ter z osebnimi podatki se uporabnik lahko odpelje z izbranim avtomobilom, ki ga po koncu najema lahko vrne na drugi lokaciji.


Najbolj brano