Po ropu bencinskega servisa končala v lisicah na drugi strani meje

Italijanska roparja, ki sta v soboto sredi dneva oropala Petrolov bencinski servis v Šempetru pri Gorici, se nista dolgo veselila. Italijanski policisti so po obvestilu novogoriških kolegov oba kmalu prijeli. Po naših informacijah naj bi osumljena povezali s poskusom ropa v bližini Gorice, novogoriški policisti pa sumijo, da sta ropala tudi v hotelu Lipa.

Včeraj malo po 11. uri je prišlo do oboroženega ropa bencinskega 
servisa v Šempetru pri Gorici.  Foto: Ana Cukijati
Včeraj malo po 11. uri je prišlo do oboroženega ropa bencinskega servisa v Šempetru pri Gorici.  Foto: Ana Cukijati

ŠEMPETER PRI GORICI > V soboto dopoldne so v Šempeter pri Gorici spet hitele policijske patrulje. Na novogoriškem OKC-ju so dobili obvestilo o oboroženem ropu na enem od šempetrskih bencinskih servisov. Le nekaj dni po ropu v hotelu Lipa v središču Šempetra so se podobni prizori ponovili na Petrolovem bencinskem servisu.

Roparja grozila s pištolo in z nožem

Policisti in kriminalisti so ugotovili, da sta v prodajalno okoli 11.20 vstopila moška, ki sta imela na glavah motoristični čeladi. Oblečena naj bi bila v jakni vojaško zelene barve. Tako sta se približala zaposlenemu pri blagajni, ga odrinila in mu zagrozila. Eden je grožnje podkrepil s pištolo, drugi je imel v rokah nož.

Iz blagajniškega predala je eden od dvojice vzel gotovino, zatem pa sta s plenom zbežala. Sedla sta na skuter italijanske registracije, s katerim sta se pripeljala, in se odpeljala proti središču Šempetra ter naprej proti Italiji, ki je le nekaj sto metrov stran. O ropu so novogoriški policisti takoj obvestili italijanske kolege.

Policisti in kriminalisti so takoj začeli zbirati obvestila ter opravili nujna preiskovalna dejanja, da bi čim prej prišli do storilcev. Obvestili so tudi preiskovalnega sodnika in tožilstvo.

Storilca pa nista prišla daleč, italijanski varnostni organi so ju kmalu prijeli blizu državne meje, prvega že v slabe pol ure. Na novogoriški policijski upravi so poudarili, da je hitra aretacija dvojice osumljenih tudi rezultat dobrega sodelovanja med obema policijama.

Preverjajo, če sta ropala tudi v hotelu

Ropa šempetrskega bencinskega servisa sta osumljena italijanska državljana, stara 23 in 54 let, oba živita v obmejnem območju. Po naših neuradnih podatkih naj bi z bencinskega servisa odnesla približno 1500 evrov. Novogoriški policisti ju bodo tožilstvu ovadili zaradi ropa.

Sumijo, da sta italijanska državljana povezana tudi z ropom v šempetrskem hotelu Lipa, ki je nedaleč od bencinske črpalke. Pred dobrim tednom dni, minuli torek zvečer je eden od storilcev receptorki zagrozil s pištolo, moška naj bi takrat govorila hrvaško. V neznano sta zbežala s približno 500 evri. Bila sta zamaskirana, čez glavi sta imela poveznjeni kapuci.

S čeladama in pištolo tudi v trafiko na drugi strani meje?

Vse kaže, da sta osumljena povezana tudi s poskusom ropa, ki se je v soboto zgodil le dobre pol ure pred tistim v Šempetru. Italijanski mediji so poročali, da sta v soboto dopoldne okoli 10.30 zamaskirana roparja prišla v trafiko v okolici Gorice. Počakala sta, da v trafiki ni bilo nobene stranke, nato pa vstopila s čeladama na glavah in lastniku zagrozila s pištolo.

“To je rop,” sta zakričala, je poročal Il Piccolo. Lastniku naj bi grozila tudi s solzivcem ... Pretreseni lastnik je novinarjem povedal, da sta roparja zbežala, ko je v trafiko prišla stranka. Odpeljala sta se na skuterju, je še povedal.


Najbolj brano