Županski kandidat Patrik Greblo poudarja strokovnost ekipe

V bitko za županski položaj v Kopru se pod okriljem Liste Zavedno Koper podaja tudi dirigent, skladatelj ter glasbenik Patrik Greblo. “Kopru bi rad ponovno pripel lento strateško najbolj pomembnega mesta v državi. Zdaj je Koper kot letalo brez pilota,” je kritičen.

Na fotografiji z leve: kandidat za člana občinskega sveta Rado 
Pišot, kandidatka za članico občinskega sveta Katja Pegan, 
kandidat za župana mestne občine Koper Patrik Greblo in 
predstavnik za stike z javnostmi Matej Sukič

 Foto: Bojan Kralj/STA
Na fotografiji z leve: kandidat za člana občinskega sveta Rado Pišot, kandidatka za članico občinskega sveta Katja Pegan, kandidat za župana mestne občine Koper Patrik Greblo in predstavnik za stike z javnostmi Matej Sukič  Foto: Bojan Kralj/STA

KOPER > Kot pravi Patrik Greblo, zaposlen kot svetovalec generalnega direktorja RTV za področje glasbe, imajo vsi kandidati na listi svoje službe in kariere, zato od nikogar nič ne pričakujejo. Zagotavlja, da gredo v kampanjo povsem neodvisni in dodaja, da so denar zbrali sami in ne sprejemajo nobene podpore kakršnihkoli kapitalskih ali interesnih skupin.

Sedež enega ministrstva naj bo v Kopru

Med drugim se sprašuje, zakaj v državi, kjer govorimo o regionalizmu in decentralizaciji, še nihče ni v Kopru zagotovil sedež enega ministrstva. V program liste so tako vključili zahtevo po preselitvi ministrstva za promet in infrastrukturo, kar bi pripomoglo k odprtju delovnih mest.

Med bolj zanimivimi pobudami iz programa je še ustanovitev tretje slovenske medicinske fakultete in novega kliničnega centra. Greblo napoveduje revizijo do zdaj opravljenega dela, s čimer bodo lahko ocenili, katerim področjem je treba prednostno namenjati več pozornosti. Prav tako meni, da je treba okrepiti participacijo na vseh področjih, saj zdajšnji model participativnega proračuna ni dovolj. Drugouvrščena na listi Katja Pegan pravi, da je bilo to poletje odločilno. “Vodstvu občine so stvari enostavno ušle iz rok. Zlasti, ko so se pojavile težave z vodo, si je zdajšnji župan privoščil nedopustne in neprimerne izjave o zapiranju vode Mladinskemu okrevališču na Debelem rtiču. Ocenili smo, da je prišlo do nekega krča v vodenju občine in da je naša dolžnost, da to prekinemo,” pravi Peganova.

Koper kot strateški center severnega Sredozemlja

Rado Pišot, direktor ZRS Koper, koordinator programa liste in tretji na seznamu za zasedbo položaja mestnega svetnika, pojasnjuje, da so pri oblikovanju smernic sodelovali številni strokovnjaki z različnih področij. “Mestno občino bomo razvili v strateški center severnega Sredozemlja in nadoknadili zamujene priložnosti,” napoveduje Pišot. Med drugim se bodo zavzemali proti prodaji Vinakopra in pozidavi vinogradov, zavzemali se bodo za dokončanje kanalizacijskih sistemov, obljubljajo, da bodo preprečili propad vasi na podeželju, poskrbeli bodo za regijsko sodelovanje vseh občin, gradnjo tretjega tira, sonaraven razvoj občine, zagotovitev vodooskrbe, občina pa mora postati solidarnostna in skrbeti za sožitje vseh njenih prebivalcev.


Najbolj brano