V obnovljeni palači tudi Inkubator Sežana

V prvem nadstropju obnovljene palače Sabini-Grisoni na Vergerijevem trgu je koprska občina zagotovila približno 82 kvadratnih metrov površin za razvoj podjetništva. Za izvajanje te dejavnosti je z javnim naročilom izbrala Inkubator Sežana.

V obnovljeni palači Sabini-Grisoni je svoje prostore dobil tudi Inkubator 
Sežana, ki bo spodbujal razvoj podjetništva med mladimi. Foto: Nataša Hlaj
V obnovljeni palači Sabini-Grisoni je svoje prostore dobil tudi Inkubator Sežana, ki bo spodbujal razvoj podjetništva med mladimi. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > Koprska občina je pogodbo za vzpostavitev in izvajanje inovacijskega ter podjetniškega podpornega okolja z Inkubatorjem Sežana sklenila za obdobje enega leta z možnostjo podaljšanja.

Na ta način si prizadeva zagotoviti ustrezne pogoje, kakovostne programe in finančne spodbude, ki podjetnikom pomagajo pri zagonu in razvoju njihove podjetniške dejavnosti. “Ker je podjetništvo kazalnik razvoja lokalne skupnosti, si bomo tudi v prihodnje prizadevali za krepitev tega področja,” napovedujejo v občini.

Inkubator Sežana je v 30 letih delovanja prepoznal številne dobre poslovne ideje in s podporo ter svetovanjem postavil temelje za ustanovitev številnih mladih podjetij, ki so danes uspešna tako na domačem kot mednarodnem trgu. Mlada podjetja, ki delujejo pod okriljem inkubatorja, so med drugim zelo uspešna pri pridobivanju nepovratnih sredstev za nadaljnji razvoj podjetniške ideje.


Najbolj brano