EU sprejela sankcije proti Iranu zaradi dobave dronov Rusiji

Države EU so sprejele sankcije proti Iranu zaradi dobave dronov Rusiji, je danes sporočilo češko predsedstvo Sveta EU. Gre za zamrznitev premoženja treh posameznikov in ene pravne osebe, ki so odgovorni za dobave dronov, s katerimi Rusija napada cilje v Ukrajini. Sankcije naj bi začele veljati še danes po objavi v uradnem listu EU.

BRUSELJ > Politični dogovor o sankcijah zaradi dobave dronov so dosegli zunanji ministri unije na zasedanju v ponedeljek v Luksemburgu, ko so se obenem dogovorili o uvedbi sankcij proti Iranu zaradi smrti Mahse Amini v policijskem pridržanju in nasilnega zatrtja protestov, ki so izbruhnili po njeni smrti.

Kot je danes sporočilo češko predsedstvo, bodo poleg tega okrepili sankcije proti dvema posameznikoma in dvema pravnima osebama, ki so sicer že na seznamu evropskih sankcij.

Ruska vojska v zadnjih dneh z droni iranske izdelave napada cilje v Ukrajini, predvsem z njimi uničuje energetsko infrastrukturo. V Teheranu sicer zanikajo, da bi Rusiji dobavili brezpilotne letalnike.


Najbolj brano