Ukrajinska zračna obramba nad Kijevom sestrelila več ruskih raket

Nad prestolnico Kijev je ukrajinska zračna obramba danes sestrelila več ruskih raket, je sporočil župan mesta Vitalij Kličko in prebivalce pozval, naj ostanejo v zakloniščih. Iz ukrajinske vojske so nato sporočili še, da sta bili dve raketi sestreljeni tudi v regiji Černigiv, ruske sile pa naj bi napadle tudi energetske objekte v regiji Vinica.

KIJEV > "Zračna obramba je nad Kijevom sestrelila več ruskih raket. Ostanite v zakloniščih," je na družbenih omrežjih zapisal Kličko. Pred tem so novinarji francoske tiskovne agencije AFP poročali o več glasnih eksplozijah v središču mesta. Po njihovih navedbah sta odjeknili vsaj dve eksploziji.

Ukrajinsko vojaško poveljstvo na severu države je kmalu zatem na Facebooku sporočilo, da sta bili dve raketi sestreljeni tudi v regiji Černigiv, ki meji na Kijev. O novih napadih na ukrajinsko energetsko infrastrukturo pa so poročali tudi iz regije Vinica v osrednjem delu države, navaja AFP.

"Sovražnik napada energetske objekte v regiji Vinica. Reševalne službe so na terenu," je prek Telegrama sporočil guverner regije Sergij Borzov.

Ukrajinsko prestolnico je sicer že v ponedeljek pretreslo več eksplozij, tudi v središču mesta. V napadih, ki so bili usmerjeni na energetsko infrastrukturo v mestu, je umrlo najmanj pet ljudi.

Tako Kličko kot ukrajinsko predsedstvo sta izrazila prepričanje, da so bili napadi izvedeni z brezpilotnimi letalniki, ki naj bi jih Rusiji dobavljal Iran, kar pa ta zanika. Po navedbah Kijeva je ukrajinska vojska v nekaj več kot enem mesecu sestrelila že več kot 220 tovrstnih dronov.


Najbolj brano