Erika Modica bo v Komnu izzval Bojan Žlebnik

V komenski občini se bosta v tekmi za županski stolček najverjetneje pomerila le dva kandidata. Zdajšnjega župana Erika Modica bo izzval kandidat Gibanja Svoboda, podjetnik Bojan Žlebnik, širši javnosti poznan kot vodja mojstrov v oddaji Delovna akcija.

V občini Komen bodo volivci najverjetneje izbirali med dvema 
kandidatoma.  Foto: Leo Caharija
V občini Komen bodo volivci najverjetneje izbirali med dvema kandidatoma.  Foto: Leo Caharija

KOMEN > “V to bitko se podajam, ker imam občutek, da lahko s svojo pozitivno energijo in znanjem to našo zaspano občino premaknem iz mrtvega teka,” je odločitev za kandidaturo na županskih volitvah napovedal Bojan Žlebnik, kandidat Gibanja Svoboda.

Bojan Žlebnik

Žlebnik obljublja nov zagon občine ...

Podjetnik iz Dolancev je v javnosti postal znan kot vodja mojstrov v oddaji Delovna akcija na Pop TV. “Kot gradbenik po duši sem že dokazal, da lahko tudi v petih dneh naredimo, kar se sprva zdi nemogoče. To energijo in način dela, ki so ga ljudje lahko videli po televiziji, bi želel zdaj prenesti še na raven občine. Običajno poslušamo samo, kaj se ne da narediti, jaz pa želim slišati, kaj se da,” nov zagon pri razvoju občine obljublja Žlebnik, ki se je v Dolance v braniški dolini preselil pred 17 leti iz rodne Ljubljane.

Prepričan je, da ima občina še veliko neizkoriščenih možnosti. Več pozornosti pa bi morali dobiti tudi kraji na obrobju občine. “Občina Komen ni samo Komen, Gorjansko in Štanjel. Kot predstavnik sveta vaške skupnosti sem pogrešal večjo podporo občine pri izvedbi nekaterih idej in predlogov. Ta zaprti sistem je treba malo prevetriti, da občina postane bolj prijazna ljudem,” pravi Žlebnik, ki ga gledalci, če postane župan, v Delovni akciji ne bodo več gledali, saj bo funkcijo župana opravljal profesionalno.

Erik Modic

... Modic pa še več evropskih sredstev

Ena glavnih prioritet aktualnega župana Erika Modica v prihodnjem mandatu, če ga bo osvojil, bo še naprej pridobivanje evropskih sredstev. Obljublja dokončanje treh ta čas največjih naložb: dozidave vrtca v Štanjelu, obnove štanjelskega gradu ter kolesarskih povezav med Komnom in Sežano. Pa tudi številne nove, med drugim ureditev štirih neprofitnih stanovanj v starem vaškem jedru Kobdilja, rekonstrukcijo zadružnega doma v Komnu in novo športno dvorano na Grofovski pri Komnu. V Komnu želi urediti sodoben trgovinsko-poslovni kompleks s parkirišči, zavzemal pa se bo tudi za čim prejšnjo ureditev nove obvoznice in boljšo prometno navezavo nove obrtne cone.

Goran Živec, občinski svetnik in podjetnik, ki je za župana neuspešno kandidiral že dvakrat, nazadnje pred štirimi leti, se tokrat v župansko tekmo ne bo podal. “Službene obveznosti mi tokrat ne dopuščajo dovolj časa, županska funkcija pa tudi zahteva poln angažma,” je komentiral svojo odločitev. Se bo pa s svojo listo Čas je za Kras potegoval za vstop v občinski svet.

Za vnovičen mandat v občinskem svetu se bo potegovala tudi v lista Svež kraški veter, ki je na zadnjih volitvah prejela kar četrtino vseh glasov in osvojila pet mandatov. Svojega županskega kandidata ne bodo imeli, o morebitni podpori katerega od kandidatov pa se bodo odločali, ko bodo uradno znana vsa imena.


Najbolj brano