Z domačimi aduti želijo med osmerico

Košarkarji Postojne so drugoligaško sezono, v kateri naj bi večjo vlogo dobili domači mladci, začeli z domačima zmago in porazom ter tudi nenadejano zgodnji pokalnim izpadom proti tretjeligašu Kopru. V prvenstvu se želijo uvrstiti med najboljših osem ekip.

Ekipa Postojne za sezono 2022/23 Foto: KD Postojna
Ekipa Postojne za sezono 2022/23 Foto: KD Postojna

POSTOJNA > Poletni premor je v vrstah postojnskega drugoligaša pričakovano prinesel več sprememb tako v trenerskem kot v igralskem kadru. Trener Konstantin Subotić se je preselil v nižji rang v Koper, tako da sta imela glavno besedo pri sestavljanju igralskega kadra trener Viki Troha in predsednik Predrag Milović. Slednji je pojasnil, da naj bi letos večje breme končno prevzeli postojnski fantje: “Napočil je čas, da mladi Postojnčani dobijo priložnost. Pri tem mislim na fante stare med 18 in 20 let. Glede na lansko sezono so med izkušenejšimi igralci ostali Peter Meze, Adrian Jogan in Jakob Renko. Nova imena so Miha Kodrič, Alan Žiković in Andraž Burja.” Postojnčani računajo, da se bodo med sezono še dodatno okrepili, ter se spustili v boj za mesta med prvih osem, s čimer bi se izognili nepredvidljivemu boju za obstanek. “Ker v kadru prevladujejo domačini, pričakujem večjo podporo s tribun. Fantje bodo morali pokazati pravi karakter, za njih ne sme biti izgubljene žoge,” je dodal Milović.

Uvod v sezono je prinesel uvodno domačo pokalno zmago proti Kopru, a nato poraz v gosteh ter slovo od tekmovanja. V državnem prvenstvu so torbarji sezono začeli s porazom proti Trotom, minulo soboto pa so drugič zapored igrali doma in premagali oslabljeno Celje. Sledil gostovanje pri ljubljanskem Slovanu, začetek novembra pa bo že prinesel prvi ligaški primorski derbi proti Portorožanom.


Najbolj brano