BREZPLAČNA JESENSKA AKCIJA: Marjetici Koper oddajte nevarne odpadke

Marjetica Koper bo tudi to jesen izpeljala brezplačno akcijo prevzema in odvoza nevarnih odpadkov. Med 11. in 22. oktobrom bo obiskala vseh 22 krajevnih skupnosti v Mestni občini Koper in Občino Ankaran. Letak z urnikom in odjemnimi mesti boste prejeli s položnico za odvoz odpadkov v prvi polovici prihodnjega tedna.

Vsi krajani lahko odpadke oddajo delavcem Marjetice Koper ob obisku njihovega kraja, v primeru odsotnosti pa jih lahko kadarkoli brezplačno oddajo na Zbirnih centrih Sermin ali Dvori. Med nevarne odpadke sodijo baterije ali akumulatorji, odpadna zdravila, kozmetični izdelki, pesticidi, čistila, topila, barve ali laki, različna svetila ter motorna in jedilna olja. Obvezno je, da so vsi odpadki v originalni embalaži, zaradi posebnega ravnanja z njimi. Potrebno jih je zbirati ločeno po skupinah, nikakor pa jih ne smemo med seboj mešati.

Pri nevarnih odpadkih je še posebej pomembno, da z njimi ravnamo pravilno, saj so lahko za naše okolje izjemno škodljivi. Akcija je brezplačna, termine pa lahko preverite tudi na spletni strani Marjetice Koper.

V prvem tednu akcije bo premična zbiralnica obiskala krajevne skupnosti Koper-center, Žusterna, Za gradom, Semedela, Olmo – Prisoje, Škocjan, Vanganel, Bertoki, Pobegi – Čežarji, Sv. Anton, Hrvatini, Škofije, Črni Kal, ter Občino Ankaran. Za vsa dodatna vprašanja lahko pokličete na telefonsko številko 05 66 33 700 ali pišete na elektronski naslov info@marjeticakoper.si. Akcija se bo zaključila v soboto, 22. oktobra.


Najbolj brano