Kako urediti udobno dnevno sobo?

Ne glede na to, ali živite v veliki hiši ali pa imate le omejen prostor v bloku, si lahko svojo dnevno sobo udobno uredite – v prostor, poln topline in harmonije, kjer se boste spočili in preživljali čas z družino in prijatelji. Preberite naše nasvete kako ustvariti edinstven aranžma z uporabo zanimivih kombinacij tekstila in stilskega lesenega pohištva.

Izberite pravo barvo in stil

Dnevna soba naj bo najprej prostor, kjer se dobro počutite in si želite preživeti čas, zato jo je vredno oblikovati v skladu s hygge filozofijo – gre za dansko besedo, ki pomeni udobje, lagodje in komfort, lahko jo interpretiramo kot stremljenje k ravnovesju v vašem okolju. Vredno je poskrbeti, da bo v vaši dnevni sobi vladalo domače in idilično vzdušje. To lahko dosežete s pravilno izbiro barv pohištva, sten in dodatkov. Pomembno je, da se celoten nabor materialov in vzorcev skladno prilega enemu slogu. Tudi če vam je všeč eklektičnost, pazite, da v prostoru ne bo kaosa.

Za dnevno sobo priporočamo bolj svetle barve: zložljiv fotelj ali kavč v odtenkih bež, sive, ekru, rumene ali rjave je vedno zadetek v polno. Lepo bo videti skupaj z lesenim pohištvom in dodatki v bolj živih odtenkih. Če želite dodati pridih šika, dodajte poudarke v barvi bakra, medenine ali starega zlata.

Prijetna dnevna soba v veliki hiši in bloku

Prijetna dnevna soba bo videti najbolj urejena v veliki sobi, zlahka pa si jo lahko uredite tudi v manjšem blokovskem stanovanju ali garsonjeri z odprto kuhinjo. Če je prostor, s katerim razpolagamo, zelo omejen, bo ključno, da cone ustrezno ločimo. Vedno je vredno razmišljati o raztegljivem kavču, na katerem lahko gostje po potrebi spijo.

Poleg tega lahko uredite bralni kotiček s knjižno polico na eni steni ali postavite mizo, okoli katere naj bodo jedilni stoli ali knjižno omaro s televizorjem.

Zelo pomembna točka v manjših dnevnih sobah je pravilna osvetlitev - z njo lahko prostor optično povečate. Izberite žarnice, ki odsevajo mehko, toplo svetlobo. Zahvaljujoč dodatnim virom svetlobe lahko izbrane elemente prikažete na zanimiv način. Če imate na voljo veliko okno, bi bilo dobro pod njega postaviti klop ali ležalnik, pohištvo pa obložiti z mehkimi blazinami.


Najbolj brano