V novi številki Primorskih novic preberite

Preiskovalec železniških nesreč Daniel Lenart je ugotovil, zakaj sta pred dobrima dvema tednoma pri vasi Bezovica trčili lokomotivi. Strojevodja ustavljenega vlaka je podal napačno informacijo o točki, napaki pa so botrovale oznake ob progi Divača-Koper, ki so stare, saj je bil to nekoč in dustrijski tir, in je označen druagče kot druge proge.

Ob nedavnem trčenju lokomotiv pri Bezovica sta cisterni, polni 
bencina, k sreči  zdržali udarec. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Ob nedavnem trčenju lokomotiv pri Bezovica sta cisterni, polni bencina, k sreči zdržali udarec. Foto: Zdravko Primožič/FPA

Policisti ugotovili, kdo je v Postojni packal z grafiti in kdo napadel Afganistanca

Postojnčane so razburili grafiti, ki so se pojavili na pročelju osnovne šole in knjižnice. Po novici, da so policisti odkrili mladoletna vandala, so se nekateri spomnili na nedavni napad na mlada tujca. Na koprski policijski upravi so potrdili, da so tudi v tem primeru odkrili mladoletnega storilca.

Kanin: ponovno bodo uvedli čezmejno vozovnico

Prvi centimetri snega na Kaninu že nakazujejo zimsko sezono. Nanjo se direktorica Sončnega Kanina Manuela Božič Badalič po pandemiji ponovno pripravlja v tesni povezavi z upravljalci Selle Nevee Promoturjem. Pred dnevi so se v Bovcu dogovorili o ponovni uvedbi skupne čezmejne vozovnice, ki bo stala 39 evrov.

Peter Bolčič v bitko za župana s stranko Zaupanje

Peter Bolčič se v bitko za županski položaj v Kopru podaja pod okriljem novoustanovljene stranke Zaupanje. Meni, da je občino mogoče voditi hkrati učinkovito in imeti posluh za potrebe občanov.

Nov izolski gasilski dom zgrajen, gasilci pridejo kasneje

V Izoli načrtujejo, da bodo oktobra nazdravili novemu objektu gasilskega doma, ne pa tudi vselitvi gasilcev. Zgrajeni in urejeni prostori bodo namreč še nekaj časa brez opreme.

Piranska izbira: smeti na vozičku ali na tleh

So vozički za zbiranje odpadkov Pirančanom v korist ali breme? Fotografije lokacije v Verdijevi ulici, ki smo jih prejeli v uredništvo, po mnenju bralca dokazujejo, da je Okolje Piran s postavitvijo smetarskih vozičkov legaliziralo odlaganje odpadkov na ulici, namesto da bi kršitelje sankcioniralo. “To ne bo držalo,” odgovarjajo v Okolju Piran.

Ajdovci do storitev kmalu z aplikacijo

Občina Ajdovščina s partnerji vzpostavlja testno okolje za digitalne rešitve, ki bodo v pomoč občanom in gospodarstvu.

Tukli ga bodo še napret striktno pu dumaća!

Zadnji letošnji Librisov narečni večer je v Sv. Antonu soočil ustvarjalnost literatke, ki pesni v gorenjščini, Prekmurke, ki romane in kratke zgodbe piše v knjižnem in pogovornem jeziku z narečnimi vložki po potrebi, in rap tria Krkuča Kunekšon, ki ga “tuče” v narečju Krkavč.

Marko Matičetov: Knjižnica naj bo dnevna soba Krasa

Novi projekti, digitalne storitve ter sanacija dotrajanih objektov in opreme je le nekaj glavnih izzivov, s katerimi želi novi direktor Marko Matičetov sežansko Kosovelovo knjižnico še bolj približati uporabnikom, da bi ta postala “dnevna soba Krasa”, hkrati pa tudi prostor visoke kulture.

Hoditacija po Nebeški poti

Novogoričan Nace Novak, novinar Primorskih novic in dolgoletni pohodnik, z novo knjigo odkriva širši javnosti neznani Cammino celeste.

Po Rebernicah bodo to pot hrumele formule

Avto moto športni utrip se bo na severnem Primorskem podaljšal še v oktober in november. Konec tedna se bo dogajalo na vipavskem koncu, v nedeljo bo na Rebernicah zadnja gorsko hitrostna dirka za državno prvenstvo GHD Podnanos Šraml.


Najbolj brano