Peter Bolčič v bitko za župana s stranko Zaupanje

Peter Bolčič se v bitko za županski položaj v Kopru podaja pod okriljem novoustanovljene stranke Zaupanje. Meni, da je občino mogoče voditi hkrati učinkovito in imeti posluh za potrebe občanov.

Peter Bolčič (ob njem Tina Mojškerc in Marko Štrkalj) napoveduje, 
da si bo prizadeval za dostopno in spodbudno okolje, ki bo nudilo   
razvojne priložnosti obrtnikom in podjetnikom. Foto: Nataša Hlaj
Peter Bolčič (ob njem Tina Mojškerc in Marko Štrkalj) napoveduje, da si bo prizadeval za dostopno in spodbudno okolje, ki bo nudilo razvojne priložnosti obrtnikom in podjetnikom. Foto: Nataša Hlaj

KOPER > “Mislim, da še obstajajo politiki, ki so zaupanja vredni, so vključujoči in imajo pogum, da zastopajo interese lokalne skupnosti pred interesi stranke,” je prepričan Peter Bolčič.

Z državo poiskati skupni jezik

Napoveduje, da si bo prizadeval za dostopno in spodbudno okolje, ki bo nudilo razvojne priložnosti obrtnikom in podjetnikom. “Jasno je, da smo vstopili v zelo nestabilno obdobje, zato je naša naloga, da budno spremljamo dogajanje in kar se da hitro odreagiramo,” pravi.

Od države pričakuje bolj odločne poteze pri iskanju rešitev za vodooskrbo slovenske Istre, dolgoročno ureditev tranzitnega prometa proti Hrvaški in do takrat izboljšanje pretočnosti na Šmarski cesti. “Prav tako se moramo z državo nemudoma lotiti reševanja stanovanjske problematike, sicer ne bomo mogli privabiti mladih, ki si želijo bodisi ostati v domačem okolju ali se priseliti iz drugih krajev zaradi zaposlitvenih priložnosti,” ocenjuje Bolčič.

Dodaja, da je nujno čimprej sprejeti občinski prostorski načrt s smernicami nadaljnjega razvoja, pri čemer pa “je treba zatreti vplivanje birokratov iz Ljubljane, ki ne razumejo tukajšnjega prostora in potreb ljudi.” Med drugim stavi na razvoj turizma, zlasti športnega, saj meni, da ima koprska občina idealne pogoje za to. “Bolje bi morali ovrednotiti tudi bogato kulturno dediščino, saj je včasih prav žalostno opazovati, kako sameva, denimo, Titov trg,” pravi.

Peter Bolčič napoveduje, da si bo prizadeval za dostopno in spodbudno okolje, ki bo nudilo razvojne priložnosti obrtnikom in podjetnikom. (Foto: Nataša Hlaj)

Ne politična prtljaga, temveč izkušnje

V zdajšnjem mandatu koprskega občinskega sveta še s petimi somišljeniki tvori skupino samostojnih občinskih svetnikov, s čimer je pretrgal popkovino z njegovim nekdanjim političnim sopotnikom Borisom Popovičem. Ker je bil v njegovem mandatu tudi podžupan, bi takšna politična prtljaga pri volilcih utegnila sprožiti negativne odzive. Ga to skrbi? “Mislim, da ne. To so bile dragocene izkušnje, ki mi bodo zagotovo koristile,” meni. Kot je razumeti, bo z zdajšnjimi političnimi sopotniki gradil tudi prihodnjo politično zgodbo. Katera imena bodo na seznamu kandidatov za sedeže v občinskem svetu, bodo v stranki razkrili šele ob uradni vložitvi kandidature. Zagotovo bosta na ključnih mestih Tina Mojškerc in Marko Štrkalj. Kot zagotavlja, njegove kandidature ne gre povezovati z nasprotovanjem Bržanu. “Korektno smo sodelovali in podprli dobre projekte, ne bom pa komentiral ali ocenjeval njegovega dela. To prepuščam volilcem,” je diplomatski. Pravi, da ne računa na podporo kakšne stranke.


Najbolj brano