Izolani pozdravili bronastega Rajka Hrvata

Na trgu v središču mesta so popoldne pripravili prisrčen sprejem za veslača Rajka Hrvata, ki je na svetovnem prvenstvu v čeških Račicah minuli petek osvojil bronasto odličje v enojcu za lahke veslače.

 Foto: Tomaž Primožic/FPA
Foto: Tomaž Primožic/FPA

IZOLA > Z njim je na priložnostni oder stopila tudi druga reprezentantka iz VK Argo Nina Kostanjšek. Pred občinskimi veljaki in tudi mimoidočimi someščani je Rajko Hrvat podoživel regato in svojo že drugo osvojeno kolajno na svetovnih prvenstvih. “Polovico regate sem porabil za arzenal kletvic za spodbudo, nato je bilo kmalu treba do splava in iz vode, brez nekaj neizbežnih solz sreče ni šlo, potem pa sem že stal pred televizijskimi kamerami,” je povedal.

Navzočim se je zahvalil za spodbudo in priznal, da je za kolajno garal mesece in mesece. S treninga na morski gladini se vsako jutro vrača na obalo, ko večina še spi. In tako dan za dnem. Kljub 36 letom mu motiva in ambicij ne manjka. Zgled mu je Iztok Čop, najboljši slovenski veslač vseh časov, ki je v tekmovalnem čolnu vztrajal do 40 leta. Zbranim je zaupal, da se je že začel pripravljati na naslednji cilj: evropsko prvenstvo, ki bo prihodnjega maja na Bledu.


Najbolj brano