Novinarji na RTVS bodo danes pripravili celodnevno opozorilno stavko

Novinarji na RTV Slovenija, združeni v koordinaciji novinarskih sindikatov zavoda, bodo danes z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti sporočili, da s svojimi stavkovnimi zahtevami mislijo resno. Celodnevna opozorilna stavka bo trajala vseh 24 ur, v njenem okviru pa bodo potekali novinarska konferenca in zbor delavcev ter shod za javno RTV.

Novinarji RTV ponovno pripravljajo opozorilno stavko. Foto: Bor Slana/STA
Novinarji RTV ponovno pripravljajo opozorilno stavko. Foto: Bor Slana/STA

LJUBLJANA > Stavkovne aktivnosti s prekinitvijo dela zaostrujejo predvsem na Televiziji Slovenija in v uredništvu Multimedijskega centra.

Med stavkovnimi zahtevami v okviru stavkovnih aktivnosti, ki so jih začeli 23. maja, so novinarska, uredniška in institucionalna avtonomija, dogovor o kadrovski politiki, pogajanja o dvigu najnižjih plač na Radioteleviziji Slovenija in socialni dialog. Prav tako zahtevajo, da je stavka plačana.

Medtem ko bodo nezadovoljni novinarji stavkali, se bo programski svet zavoda sestal na seji. Na njej bodo med drugim obravnavali kadrovsko problematiko televizijskega informativnega programa, s katerega so številni odšli zaradi slabih razmer.

Na razmere bomo novinarji in drugi zaposleni na RTV Slovenija opozorili na novinarski konferenci, ob 19. uri pa še na shodu Za javni RTV na Trgu republike v Ljubljani.


Najbolj brano