Po sobotnem delu novogoriškega relija prvi Wagner, Turk tretji

Na reliju za državno prvenstvo v Novi Gorici po sobotnem delu vodi Avstrijec Simon Wagner (Škoda Fabia rally2), ki pa ima le tri sekunde prednosti pred Čehom Ericom Caisom (Ford Fiesta R5). Na tretjem mestu skupno pa je najboljši Slovenec, državni prvak Rok Turk (Hyundai i20 rally2), ki zaostaja 16 sekund.

Rok Turk Foto: Igor Mušič
Rok Turk Foto: Igor Mušič

NOVA GORICA > Reli v Novi Gorici in okolici, peta postaja letošnje sezone DP, se je začel v petek s superspecialom v središču Nove Gorice. Tam je bil najboljši Wagner (s slovensko sovoznico Pio Šumer), danes pa je najhitreje začel Turk. Dobil je uvodni hitrostni preizkušnji dneva, potem pa je dvakrat zmagal Cais in prevzel skupno vodstvo.

A ga ni obdržal, saj je Wagner na popoldanskem delu prišel na prvo mesto. A razlika je bila vseskozi majhna, po včerajšnji predzadnji preizkušnji celo manj kot dve sekundi. Na tretjem mestu je bil vseskozi Turk, ki je imel za vodilnim med 11 in 16 sekundami zaostanka.

Ti trije dirkači pa so sicer tudi razred zase na dirki. Vsi drugi tekmeci namreč zaostajajo že več kot dve minuti za najhitrejšim.

Med deseterico skupnega seštevka goriškega relija so po včerajšnjem dnevu še tri slovenske posadke. Na petem mestu je Marko Grossi (Hyundai i20 R5), ki zaostaja 2:43 minute, osmi je veteran Darko Peljhan (Volkswagen Polo RN4), deseti pa Nik Prunk (Peugeot 208 rally4).

Reli se bo končal danes, ko bo na vrsti še zadnjih šest "brzincev".


Najbolj brano