V novi številki Primorskih novic preberite

Koprska občina je objavila nov javni razpis, s katerim želi oddati zadnjih pet let in pol prazen poslovni prostor v Čevljarski ulici, v katerem je bila nazadnje trgovina Poster. Za prostor se zanima Pedagoška fakulteta, ki se sooča s prostorsko stisko, okoliški trgovci pa menijo, da bi bilo manjši del površine smiselno ohraniti za trgovsko dejavnost.

Koprska občina   je odstranila   nekdanjo  izložbo Posterja v Čevljarski, preoblikovala jo bo   v odprto mestno površino. Foto: Mirjana Cerin
Koprska občina je odstranila nekdanjo izložbo Posterja v Čevljarski, preoblikovala jo bo v odprto mestno površino. Foto: Mirjana Cerin

Nekdanji ravnateljici mora Vrtec Nova Gorica plačati 35.000 evrov

Ob menjavi na mestu ravnateljice Vrtca Nova Gorica se je očitno zalomilo. Aja Trudn, ki je morala mesto prepustiti Gabrijeli Kodre, je uspela s pritožbo na sodišču, vrtec pa je v poravnavi privolil, da ji izplača 35.000 evrov. A tega denarja nima.

Bodo zapore preprosto zaklenili in odšli v druge službe?

“Ko nova izmena pravosodnih policistov nekega jutra preprosto ne bo prišla v službo, bo zelo nerodno. Kdo bo prišel takrat pazit zapornike? Tisti, ki na generalnem uradu že 30 let pametujejo?” se sprašuje predsednik sindikata državnih organov Frančišek Verk, jezen, ker so vladni politiki po njegovem blokirali hitro rešitev za izboljšanje položaja paznikov. V celotni državi jih manjka 170, samo v Kopru 24.

SBI: Dodatno delo da, a ne na račun izgorelosti

Izolska bolnišnica bo do konca leta izpolnila pogodbeni program dela, poteguje se še za dodatnega, z dodatnim plačilom zaposlenim na podlagi pogodbe. Prevetrila je čakalne vrste, a njihovo skrajšanje je možno le z istočasno vsedržavno akcijo in dodatnim delom, ocenjuje svet zavoda.

Strah pred desnico

Veliko presenečenje bi bilo, če desni pol, v katerega so združene štiri liste, ne bi zmagal na nedeljskih parlamentarnih volitvah v Italiji. Na levici, tudi v mednarodnih okvirjih, je v zadnjih tednih zavladala zaskrbljenost, saj se premierski položaj obeta Giorgii Meloni, voditeljici postfašističnih Bratov Italije.

Nizozemec se je naveličal sojenja

“Sit sem tega sr**ja,” se je sredi tedna v sodni dvorani koprskega sodišča razburjal Nizozemec, ki se zagovarja zaradi poskusa uboja. Po obtožbi naj bi lani poleti z nožem na preklop med prepirom v Portorožu zabodel Makedonca.

Potujoče nevarnosti s ponarejenimi izpiti na morju

Pomorski policisti so letos odkrili osem ponarejenih izpitov za voditelje čolnov.

Vsi bi radi videli Haalanda

Slovenska nogometna reprezentanca je imela na voljo pet dni priprav za dvoboj z Norveško, ki je tudi vodilna ekipa v slovenski skupini v ligi narodov. Po daljšem času bodo Stožice polne, seveda pa se ob tem poraja vprašanje, če ne bo to bolj zaradi enega najboljših napadalcev na svetu Erlinga Haalanda.

“Pohodniki so naravovarstveno najbolj ozaveščeni turisti”

V Posočju poteka 14. festival pohodništva s poudarkom na sobivanju lepote narave, dediščine soške fronte in kulinarike.

Bolj smo opice, kot bi si radi priznali

“Kriki divjine divjajo v nas in nas, vsaj v rani mladosti, vodijo skozi pridobivanje izkušenj, ki so bile včasih nujne za preživetje,” piše Aljoša Žerjal - Cale v prilogi Sobota.


Najbolj brano