V novi številki Primorskih novic preberite

Urejanje oddelka za rehabilitacijo odraslih v Stari Gori se je zavleklo za dva meseca, zdaj pa je nared, saj čakajo le še uporabno dovoljenje. Opremljali ga bodo v prihodnjih mesecih, direktor bolnišnice Dimitrij Klančič računa, da bo 25 odraslih lahko v njem še pred koncem leta.

Oddelek za rehabilitacijo je končan, čakajo uporabno dovoljenje 
in opremo -  Pacienti se bodo vselili do konca  leta

 Foto: Leo Caharija
Oddelek za rehabilitacijo je končan, čakajo uporabno dovoljenje in opremo - Pacienti se bodo vselili do konca leta  Foto: Leo Caharija

Nihče ni govoril z bolnikom, ki je priseben

Javnost ostaja zgrožena nad tragičnim dogodkom v celjski bolnišnici, ko so zamenjali identiteti dveh pacientov - moških iste starosti, ki sta na zdravljenje iz istega doma starejših prišla z istim reševalnim vozilom. Pacienta, ki je umrl, so že pokopali svojci drugega, ki je živ, ko so ob njegovi vrnitvi v domu ugotovili, da gre za zamenjavo.

Prijatelj umorjenega zanika, da je prišel po torbo s travo

“Če bi res vedel, ne bi šel v Ankaran,” je na koprskem sodišču na očitke, da je Danijela Božića odpeljal v smrt, odgovoril Žarko Tešanović. Danijel Božič ga je 15. novembra 2019 - skupaj s Klemnom Kadivcem - iz Ljubljane odpeljal v Ankaran. Božića so nato pajdaši odpeljali na Gorenjsko in ga umorili, Tešanovića pa so policisti rešili.

Obnavljali bodo kale in travnike

V Parku Škocjanske jame začenjajo z novim projektom ReNature, v okviru katerega bodo do leta 2024 obnovili 45 hektarjev travnikov in sadovnjakov na območju Vremščice in Košanske doline ter osem kalov in en velban studenec na širšem območju Brkinov.

Bosta Adriaing ali Grafist ponudila manj

Iskanje gradbinca, ki bi za 1,75 milijona evrov in v devetih mesecih zgradil dober kilometer dolg lesen mostovž ob Jernejevem kanalu, se nadaljuje. Okolje Piran je na nedavnem razpisu prejelo dve ponudbi, obe sta presegli predvideni znesek stroškov, sedaj pa Okolje Piran tako Adriaing kot Grafist vabi k pogajanjem.

Plavali za okolje, mir, prijateljstvo in čiste vode

Ne veter ne valovi včeraj niso mogli ustaviti trojice, ki se je podala na plavanje od Pirana do Kopra. Ultramaratonski plavalec Martin Strel, direktor Okolja Piran Gašpar Gašpar Mišič in direktor Rižanskega vodovoda Koper Martin Pregelj so v skoraj petih urah uresničili zadani cilj ter v imenu čiste narave preplavali 13 kilometrov dolgo pot.

Med rajanjem s hčerkama ju je presenetila tramontana

Veliki zmagovalki letošnjega festivala Melodije morja in sonca Tinkara Kovač in Anika Horvat sta te dni predstavili vieospot za pesem Do roba in še čez, ki sta ga poleti posneli v Piranu v prav posebni družbi in v prav posebnih vremenskih razmerah.

“To je naše darilo občanom Nove Gorice”

S slavnostno akademijo bo Turistično društvo Nova Gorica v sredo praznovalo 70 let delovanja. Bogat zbornik, ki so ga izdali ob jubileju in se sprehodi skozi zgodovino društva in mesta, bo brezplačno na voljo občanom. “To je naše darilo mestu in njegovim prebivalcem,” pravijo v društvu.


Najbolj brano