V Piran prihajajo velikani Hollywooda

J. K. Simmons, Halle Berry in Mark Wahlberg so najbolj zveneča izmed velikih hollywoodskih imen, ki nastopajo v prihajajočem filmu Our Man from Jersey. Prihodnja dva tedna bodo kadre za Netflixov akcijski triler snemali tudi v Piranu, kar poleg vznemirjenja ob prisotnosti zvezdnikov takšnega kova prinaša tudi nekaj začasnih logističnih ukrepov.

Mark Wahlberg in Halle Berry konec aprila na snemalnem setu 
filma Our Man from Jersey v londonu   Foto: Profimedia
Mark Wahlberg in Halle Berry konec aprila na snemalnem setu filma Our Man from Jersey v londonu  Foto: Profimedia

PIRAN, PORTOROŽ > Da se bo Piran med 19. septembrom in 4. oktobrom spremenil v kuliso igranega celovečernega akcijskega filma, je občane že prejšnji četrtek obvestila Občina Piran. “Vrhunska tuja snemalna ekipa bo obiskala staro mestno jedro z namenom snemanja zahtevnih kaskaderskih kadrov,” so objavili na občinski spletni strani ter prosili za razumvanje in pomoč pri izvedbi projekta. Ta namreč terja občasne popolne zapore cest trgov in ulic.

Akcijski prizori sredi Pirana

Kot so navedli v občini, bo ekipa produkcijske hiše Pakt Media s 15-minutnimi zaporami določenih delov mesta občasno omejevala dostop do snemalnih lokacij. Akcijske in druge prizore bodo predvidoma snemali na Prešernovem nabrežju, Ulici svobode, Trubarjevi ulici, Tartinijevem trgu, Pristaniški ulici, Bolniški ulici, Trgu 1. maja z Gregorčičevo, Verdijevo, Trubarjevo in Kosovelovo ulico, Vidalijevi ulici z Obzidno ulico (Porta Dolfin), Trgu Bratstva s Tomšičevo in Župančičevo ulico (Porta Marciana), Cankarjevem nabrežju, Kidričevem nabrežju in Dantejevi ulici. “Stanovalcem Pirana dostopanje do prebivališč ne bo v nobenem primeru onemogočeno, le občasno časovno omejeno,” poudarjajo na občini.

Spremenjen parkirni režim na Fornačah

Lastnike vozil s parkirnimi abonmaji parkirišča Fornače v občini naprošajo, da med 19. septembrom in 4. oktobrom v primeru zasedenosti parkirišča Fornače svoja vozila parkirajo v garažni hiši Fornače, kjer bo zagotovljeno ustrezno število nadomestnih parkirnih mest. “Ob vstopu v garažno hišo vzemite parkirni listek, ki ga boste brezplačno validirali na blagajni pri izhodu, pri čemer se boste morali izkazati z veljavnim abonmajem za parkirišče Fornače,” so zapisali na občinski spletni strani.

Tudi osrednji piranski trg bo eno od prizorišč snemanja. (Zdravko Primožič/FPA)

V igralski zasedbi tudi oskarjevca J. K. Simmons in Halle Berry

Prihod velikih zvezdnikov v Piran je v petkovem tvitu napovedal slovenski pisatelj pesnik in založnik Jaka Tomc. Navedel je, da “naj bi v Piranu snemali film z Morganom Freemanom, Halle Berry in Scarlett Johansson,” kar sicer drži le deloma. Po naših informacijah gre namreč za Netflixov akcijski triler Our Man from Jersey, ki ga režira Julian Farino. V eni od glavnih vlog res nastopa Halle Berry, ne pa tudi Morgan Freeman in Scarlet Johansson. Pač pa v igralski zasedbi najdemo še Marka Wahlberga in oskarjevca J. K Simmonsa. Tu so še Jackie Earle Haley, Jessica De Gouw in Adewale Akinnuoye-Agbaje.

Predviden urnik občasnih zapor

Občasne 15-minutne popolne zapore lokacij snemanja bodo izvajali od ponedeljka do petka, izven dostavnega časa, med 10. in 18. uro, za Cankarjevo nabrežje, Kidričevo nabrežje in Dantejevo ulico, od ponedeljka do petka med 8. in 18. uro pa za ostale ulice in trge. Ob sobotah in nedeljah snemanja (in s tem niti zapor) ne bo.

Portal IMDB v napovedniku filma povzema, da gre za zgodbo prizemljenega gradbenega delavca iz Jerseya Mikea, ki ga bivše dekle iz srednješolskih časov Roxanne vpelje v svet vohunov in tajnih agentov.

J. K. Simmons si je prislužil oskarja z vlogo strogega glasbenega profesorja Terrencea Fletcherja v filmu Ritem norosti (Whiplash) iz leta 2014. (Foto: Profimedia)

Spali bodo v najboljših portoroških hotelih

Koristi, ki jih gostovanje snemalne ekipe takšnega kova prinaša piranski občini so večplastne, pravi Bruno Kuzmin iz kabineta piranskega župana. “V prvi vrsti gre vsekakor za promocijske koristi, saj bo v filmu 'nastopal' Piran s svojimi posebnostmi,” pove.

Ob prihodu hollywoodske druščine, ki bo menda štela kar 1200 ljudi, pa si zagotovo manejo roke tudi portoroški hotelirji, ki jim bodo nudili nastanitev, in gostinci, ki jim bodo najbrž lahko postregli s sredozemskimi dobrotami.

Po naših informacijah naj bi kadre za ta film te dni snemali tudi v Trstu, ena od snemalnih lokacij v naši bližini pa naj bi bila tudi Pulj.


Najbolj brano