Mednarodno balinanje Sosiču in Švari

Mednarodni balinarski turnir dvojic Skala open 2022 v sklopu občinskega praznika je pripadel kraški navezi Klemnu Sosiču in Marku Švari, ki sta v napetem finalu ugnala mlada slovenska reprezentanta Erika Čeha in Jako Štremfla.

 Foto: Ervin Ozbič
Foto: Ervin Ozbič

SEŽANA > Na turnirju se je pomerilo 32 dvojic iz Slovenije, Italije Hrvaške, med katerimi so bili številni predstavniki reprezentančnih selekcij ter kandidati za reprezentanco iz Slovenije. V skupinskem delu tekmovanja so moči merili na baliniščih v Postojni, Hrpeljah, Svetem Antonu in v sežanski balinarski dvorani Darka Guština, kjer so nato potekali izločilni boji.

Ljubitelji balinanja so imeli ves dan kaj videti, v številnih obračunih pa so odločale zadnje odigrane krogle. Sosič in Švara sta v polfinalu premagala bistriško navezo Anton Fabec - Goran Vujanović, za piko na i pa v velikem finalu reprezentanta Erika Čeha in Jako Štremfla. Nagrade za najboljše je podelil predsednik Balinarskega kluba Skala Sežana Ervin Ozbič (na fotografiji stoji prvi z desne). Turnir je odlično sodil in vodil Miroslav Likar (stoji levo). EO


Najbolj brano