Klimatske naprave za ogrevanje in hlajenje prostorov

Klimatske naprave se uporabljajo za klimatizacijo prostorov vse leto.

V stanovanjske in manjše poslovne prostore se najpogosteje vgrajujejo stenske klimatske naprave z invertersko tehnologijo v deljeni izvedbi (split sistem), kjer je ena stenska notranja enota povezana na eno zunanjo enoto. Enoti povezuje bakrena in električna inštalacija, ki jo opravi monter usposobljen za namestitev klimatskih naprav, ki vsebujejo F pline. Namestitev take klimatske naprave je opravljena v enem dnevu, zato predstavlja enostavno rešitev za hlajenje ali ogrevanje prostorov.

V obdobju, ki je pred nami, bo ključno ogrevanje prostorov. Nekatere klimatske naprave so primerne za ogrevanje v prehodnih obdobjih, Mitsubishi Electric pa je posebej razvil klimatske naprave, ki so namenjene za ogrevanje pozimi, tudi pri zelo nizkih temperaturah. Območje delovanja stenskih klimatskih naprav namenjenih ogrevanju:

- MSZ-EF z zunanjo enoto serije VG ogreva do -15 °C zunanje temperature

- MSZ-AP z zunanjo enoto serije VGH ogreva do -20 °C zunanje temperature

- MSZ-FT z zunanjo enoto serije VGHZ ogreva do -25 °C zunanje temperature

- MSZ-LN z zunanjo enoto serije VGHZ ogreva do -25 °C zunanje temperature.

Med navedenimi modeli posebej izpostavljamo modele serije MSZ-LN, ki so tehnološko najbolj izpopolnjeni. Vgrajeno imajo napredne tehnologije za zagotavljanje maksimalnega udobja in zdravja:

- plazma filter za čiščenje zraka »Plasma Quad Plus«. Omogoča bistveno izboljšanje kakovosti zraka v zaprtih prostorih in za 99,8 % zatre bakterije in viruse ter prek električnega (-) polja absorbira prah in mikroskopske delce PM2.5

- dvojni premaz ohišja in sestavnih delov notranje enote, kar preprečuje nalaganje prahu in podaljšuje življenjsko dobo naprave

- infrardeči senzor, ki zazna temperaturo prisotnih in avtomatsko prilagodi-preusmeri smer vpihovanja zračnega toka tako, da poveča udobje, tako pri ogrevanju kot hlajenju prostorov

Poleg stenskih enot MITSUBISHI ELECTRIC ponuja tudi talne, stropne, kanalske in kasetne klimatske naprave s širokim razponom moči, ki se pogosteje uporabljajo v poslovnih objektih. Za klimatizacijo večjega števila prostorov so primerni multi sistemi, z več notranjimi enotami povezanimi na eno zunanjo enoto. Vedno več gospodinjstev se odloča za vgradnjo multi split sistemov.

Za klimatizacijo večjih objektov in prostorov se uporabljajo tako imenovani VRF sistemi. Kvaliteta zraka v večjih objektih je nujen bivalni element, zato se VRF sistem načrtuje in dimenzionira skupaj z arhitekturo objekta.

Vitanest - S klimo nad zimo

Klimatske naprave so namenjene tako hlajenju kot ogrevanju prostorov. Mitsubishi Electric ponuja serije, ki so bile posebej razvite za ogrevanje pri nizkih zimskih temperaturah.

Uporabnik klimatske naprave upravlja neposredno prek daljinskega upravljalnika, s pomočjo aplikacije »MELCloud« pa delovanje lahko nadzira tudi iz oddaljene lokacije. V kolikor klimatska naprava ni že serijsko pripravljena za nadzor v oblaku, se jo dodatno opremi z uporabniškim vmesnikom MITSUBISHI ELECTRIC.

www.vitanest.si


Najbolj brano