Naj tudi naš dom zadiha sveže

Prvi september je prelomnica, ko se čas dopustov bliža koncu. Mi smo po dnevih ali tednih počitnikovanja sveži, spočiti in napolnjeni z novo energijo. A kako vzdrževati raven dobrega počutja?

Pogosto se namreč zgodi, da kmalu po dopustu spet zapademo v prejšnje stanje nizkih vibracij in brezvoljnosti. Precej logična posledica, bi lahko rekli, saj se vrnemo v stanovanje ali hišo, ki je samevala in se napolnila s postano energijo - ali pa jo še okrepila, če je v prostorih vladala že prej.

Poskrbimo ob vrnitvi z dopusta torej še za svoj dom, da bomo v njemu z veseljem spet zadihali s polnimi pljuči.

Dim posušenega žajblja zrak očisti dobesedno in metaforično.

Na srečo ni treba, da je spreminjanje negativne energije v pozitivno težko. Zato vam predstavljamo preproste načine, kako se brez težav znebiti slabe energije v svojem domu.

Zračite prostor

Prvi korak, da odstranite negativno ozračje, vključuje naravo. Odprite vsa okna, saj svež zrak pomaga premakniti in prezračiti negativno energijo. Stoječa energija je zadušljiva, zato poskrbite, da bo zrak krožil. Prav tako ne pozabite stresti posteljnine in vseh blazin.

Znebite se krame

V predmetih ostane energija, še posebej v starejših. Odvisno od vrste energije ta lahko fizično, mentalno, čustveno ali duhovno blokira vašo pot naprej. Ko se oklepate nezaželenih stvari, v vašem življenju ni več prostora za nove priložnosti. Zato se prepričajte, da vas vse, kar imate, osrečuje. Če vas ne, se tega znebite.

Zažgite posušene liste žajblja

Priljubljena tehnika za odstranjevanje negativne energije je, da (v krožničku ali posodici) zažgete liste žajblja in potem ugasnete ogenj. Njegov dim očisti zrak in odstrani nečistoče - dobesedno in metaforično. Obred vedno začnite pri vhodnih vratih in se nato pomikajte po prostoru v smeri urinega kazalca.

Zavarujte prostor s kristali

Različni kristali imajo različne energije in nekateri med njimi so popolna izbira za odganjanje negativne energije. Črni turmalin je znan po tem, da odbija in uničuje negativno energijo. Rožnati kremen pa negativna čustva zamenja s pozitivnimi. Kristale postavite blizu elektronskih naprav, da se bo energija izenačila.

Prestavite pohištvo

Spremembe so težke, a ni potrebe, da so tudi zastrašujoče! Dober način, da malce osvežite prostor, je, da poskusite na različne načine premakniti pohištvo in dekoracijo. Sploh ni potrebno, da prenovite celo sobo, lahko naredite le majhno spremembo in recimo zamenjate blazine na vašem kavču ali premaknete omarico.

Eterično olje pomaranče

Sveži vonj pomaranče bo poživil vaš dom in vaše čute, očistil negativno energijo in dvignil vaše razpoloženje. Dodajte nekaj kapljic eteričnega olja v vodo ali pa uporabite razpršilo v spreju.

Pozvonite z zvončkom

Z zvončkom pozvonite v vsakem kotu sobe in na hodnikih, saj bo to vrnilo vaš fizični prostor. Nato si predstavljajte, da zvočni valovi izganjajo slabo energijo in v vaš dom spuščajo dobro.

Neja Kralj, raziskovalka energij


Najbolj brano