Zmaj s še več dogodki in prizorišči

Postojnskega poletja si ni mogoče zamišljati brez kulturnega festivala Zmaj 'ma mlade, ki s kakovostnim in raznolikim programom tradicionalno razgiba konec avgusta in popestri poletno ponudbo mesta. Po dveh letih bo Zmaj letos spet zaživel brez ograj, organizatorji pa so razširili tudi nabor festivalskih dogodkov in prizorišč.

Zmaj
Zmaj 'ma mlade (fotografija je z lanskega festivala) je kolaž različnih kulturnih dogodkov, ki izboljšajo poletno kulturno ponudbo Postojne. 

POSTOJNA > Zmajevo poletje se začenja jutri ob 20.00 na parkirišču za stavbo Občine Postojna z glasbeno-plesnim nastopom Žigana Krajnčana in Lovra Zajca, ob 20.30 pa na osrednji Zmajev oder prihaja Katalena, izvrstna domača zasedba, ki navdih črpa iz zapuščine slovenskih ljudskih pesmi.

13 dni, 40 dogodkov

V skupno 13 festivalskih dneh se bo sicer zvrstilo 40 različnih dogodkov, od koncertov različnih žanrov, uličnih predstav, otroškega programa z ustvarjalnimi delavnicami, predstavami in filmi, športnih dogodkov do razstav, ognjenih predstav, stand-up komedije, poletnega kina, predavanj, delavnic za osebnostno rast …. Festival bosta 4. septembra sklenila dogodek Po-stoj na živi ulici s tržnico nevladnih organizacij in koncert Avtomobilov, ki veljajo za eno najbolj plodnih, izvirnih in prepoznavnih rock skupin na Slovenskem.

Brez entuziastov ga ne bi bilo

Festival Zmaj 'ma mlade ljubiteljsko in prostovoljno organizira kopica entuziastov pod okriljem Zveze društev Mladinski center Postojna, ki verjame, da bi bila Postojna brez Zmaja brez svoje prave poletne podobe. Prav to je gonilo v ustvarjanju ene največjih in najodmevnejših prireditev na Postojnskem. “Da naj vztrajamo, nam pravijo vsi tisti ljudje, ki se srečujejo in družijo na prireditvah festivala, in tisti, ki na njem najdejo nekaj tega, kar so predolgo iskali drugod, in zato Zmajevo družbo z veseljem sprejemajo medse,” poudarjajo organizatorji.

Celoten program festivala je na ogled na strani www.zmaj-ma-mlade.com/program. Vstop na vse dogodke festivala je brezplačen. Festival Zmaj 'ma mlade 2022 podpira osrednja pokroviteljica Občina Postojna in ministrstvo za kulturo ter številna druga podjetja in organizacije. Podpreti pa ga je mogoče tudi z včlanitvijo v Društvo podpornikov festivala Zmaj 'ma mlade na vseh prireditvah na parkirišču za občinsko stavbo. Vsak član ob plačilu članarine prejme Zmajevo majico.


Najbolj brano