Streljali so s slepimi naboji

V petek pozno zvečer so nogometaši sežanskega Tabora iztržili točko, a se z gostovanja pri Radomljah niso vračali povsem zadovoljni. Še posebej v prvem polčasu bi morali napolniti mrežo domačinov, kljub številnim strelom na obeh straneh pa se mreži nista zatresli.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

DOMŽALE >Na papirju favorizirani Radomljani so pred dvobojem na svojem domačem igrišču v Domžalah ostali brez obolelega trenerja Nermina Bašića, kar je očitno vplivalo na moštvo, ki je bilo v prvih 45 minutah v povsem podrejenem položaju. Ob kar 17 strelih so bili najbližje zadetku Nabil Khali,Mihael Briški in Tom Kljun, ki je v sodnikovem podaljšku stresel prečnik domačih vrat. “Prikazano v prvem polčasu je nekakšna podoba igre, ki si je želimo. Fantje so prvih 45 minut odigrali na pravi način, a smo si z nenatančnostjo zapletli življenje. Tudi v nadaljevanju smo si priigrali nekaj nevarnih situacij, nato pa so Radomljani z menjavami spremenili potek dogajanja. V igri je na obeh straneh prevladovala tranzicija, česar si nismo želeli,” je po koncu tekme z mešanimi občutki pripovedoval gostujoči trener Dušan Kosić. V prvem polčasu se je večkrat nemočno držal za glavo ob kopici zamujenih priložnosti, v nadaljevanju pa je bruhal jezo ob občasnem prepihu v obrambnih vrstah. Na koncu je bil lahko zadovoljen s četrto zaporedno tekmo brez poraza, ki je Kraševce zadržala v sredini lestvice: “Kot glavni kandidati za izpad moramo biti zadovoljni s takšnim nizom, a vemo, da samozavest prinašajo zmage. S takšnimi igrami se jih vendarle lahko nadejamo.”

Med bolj aktivnimi v sežanski zasedbi je bil 24-letni Žiga Ovsenek, ki je ravno tako obžaloval zamujeno priložnost za zmago: “Točka v gosteh je vedno dragocena, a smo si ob vsaj petih zrelih priložnostih zaslužili več. V nadaljevanju je bilo vse skupaj bolj enakovredno, a ima remi vendarle grenak priokus. Končno smo se sestavili in začeli igrati po trenerjevih principih. Smo mlada ekipa in se trenutno še ne obremenjujemo s stanjem na lestvici, temveč smo osredotočeni na igro.”

Z nasmehom na obrazu se je proti slačilnici sprehodil alfa in omega sežanskega kluba Davor Škerjanc in razkril kratkoročne načrte rdeče-črnih: “Prvi polčas bi morali zaključiti z nekaj zadetki prednosti in nato bi lahko mirno odigrali dvoboj do konca. V tej fazi sicer nismo obremenjeni z rezultati, bolj nam je pomembno, kako precej prevetrena ekipa stoji na igrišču. Trenutno kaže, da imamo zelo konkurenčno ekipo, ki ji moramo dati podporo. Vztrajamo pri naši strategiji in poslovnem modelu. Iščemo mlade in talentirane igralce, pomembno vlogo pa igrajo tudi izkušenejši, ki so mladim v veliko pomoč.”

Zasedba iz Sežane bo v prihodnjem krogu v petek, 26. avgusta, gostila Bravo, ekipa iz Radomelj pa bo dan kasneje gostovala pri ljubljanski Olimpiji.

* Športni park Domžale, sodniki: Kajtazović, Herženjak, Kranjc.

* Strelci: /.

* Kalcer Radomlje: Velić, Marković, Vrhovac, Guček (od 73. Jazbec), Ševelj (od 46. Hrvoj), Nuhanović, Čuić, Cerar, Sever (od 46. Hadžić), Tahiraj (od 46. Šošić), Sokler (od 80. Zulić).

* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Kouao (od 67. Struna), Briški, Ovsenak, Letaj, Kljun, Korošec (od 90. Savić), Zeljković, Khali (od 76. Coba), Kocić, Stanković (od 67. Nikolić).

* Rumeni kartoni: Hrvoj, Šošić, Jazbec, Vrhovac; Kouao, Zeljković, Letaj, Nikolić.

* Rdeči karton: /.


Najbolj brano