V mesto se vrača Oživela ulica

Vzdolž Kidričeve ulice in na okoliških prizoriščih se prihodnjo sredo, 31. avgusta, znova obeta vrvež, kakršnega v mestno jedro že 21 let prinaša Oživela ulica. V Klubu študentov občine Koper napovedujejo pestro dogajanje, ki ga bodo stkali glasbeniki, cirkusanti, čarodej, rajderji in skejtarji, strparji ter plesna in številna druga društva.

Utrinek iz oživele ulice leta 2018 Foto: Zdravko Primožič/FPA
Utrinek iz oživele ulice leta 2018 Foto: Zdravko Primožič/FPA

KOPER > Na zadnji avgustovski dan bodo od 19. ure vabile k ogledu stojnice na Kidričevi ulici, kjer se bodo predstavila lokalna in druga slovenska društva, ponudniki hrane in pijač, sladkarij, igrač, knjig ...

Titov trg se bo ta večer spremenili v cirkuško areno, v kateri bodo nastopili cirkuški artist Jakob Bergant, Anja Herc, ki bo poskrbela za ognjeni šov in delavnico hula hoop-a, ognjeni nastop bodo pričarali tudi člani kolektiva Kreaktiv, za čarobni pridih bo poskrbel čarodej Magic Aleksander, za smeh pa Boris Kobal. Program bo povezoval Tomaž Klepač.

Na Titovem trgu bo prostor tudi za dobrodelni srečelov, s pomočjo katerega bodo zbirali denar za Gasilsko zvezo Slovenije.

Poglede mimoidočih na Verdijevi ulici bodo lovili člani Športnega društva Obala Riders, njihove adrenalinske vožnje s skejti in BMX-i pa bo z reggae ritmi podložil kolektiv Jamcoast Sound System.

Pevski navdušenke in navdušenci si bodo lahko dali duška na karaokah na prostem na Vergerijevem trgu, medtem ko se na atrij Pretorske palače vrača tako imenovani Silent Party. Elektronsko glasbo bodo v slušalke pošiljali DJ Wavy, Matzole in Whynnel.

Dogajanju se pridružuje tudi ulična različica festivala JEFF, ki na Muzejski trg prinaša koncert zasedb Gugutke in JazzObala.

Na Carpacciovem trgu bo sejem stripov, gramofonskih plošč in kaset, svoje delo bodo predstavili tudi mladi slovenski ilustratorji. Kaj znajo, bodo v bližnji Taverni v okviru programa Mesto pleše pokazali članice in člani plesnih društev, zvečer pa sledita nastopa zasedb Beatles Legendado in NoAir.

V času prireditve bo dostop do mestnega jedra po Kidričevi ulici onemogočen, zato prebivalce prosijo za strpnost in razumevanje. Svoja vozila lahko imetniki dovolilnic za parkiranje v mestnem jedru parkirajo na parkirišču na severni obvoznici oziroma na Ukmarjevem trgu. Intervencijska pot bo urejena po Verdijevi ulici, mimo lekarne in po Garibaldijevi ulici, v nujnih primerih pa tudi po Kidričevi ulici.


Najbolj brano