Iz hidrantov bodo zalivali tudi na Krasu

Zdaj lahko tudi v kraškem delu občine Miren-Kostanjevica vodo za namakanje polj in vrtov občani brezplačno prevzemajo iz hidrantov, in sicer na šestih lokacijah. V Mirnu, Orehovljah in Biljah je voda iz hidrantov za kmetovalce brezplačno na voljo že od konca julija.

Fotografija je simbolična. Foto: Ambrož Sardoč
Fotografija je simbolična. Foto: Ambrož Sardoč

MIREN-KOSTANJEVICA > Občina v sodelovanju z novogoriškim podjetjem Vodovodi in kanalizacija od 28. julija omogoča brezplačen odvzem vode iz vodovodnega sistema Mrzlek na treh hidrantih v njenem nižinskem delu - ob cesti v obrtno cono Bilje 2 (stara frnaža), na parkirišču levo od vhoda v obrtno cono “Iztok” v Orehovljah in ob kanalizacijskem črpališču pri novih igralih v Mirnu.

Občani pa lahko vodo brezplačno prevzemajo tudi iz hidrantov na križišču za Sela na Krasu in Lokvico ob glavni cesti Opatje selo - Kostanjevica, pri Vodarni v Selih na Krasu in nogometnem igrišču v Kostanjevici na Krasu, nasproti avtobusne čakalnice v Vojščici, na križišču ob vstopu v Lipo (pri hišni številki Lipa 2) in pri zunanji pipi ob stari šoli v Temnici. S Kraškim vodovodom se usklajujejo še glede dodatnih odjemnih mest.

Voda se lahko uporablja izključno za kmetijske namene. Za preprečitev tlačnih udarov na ceveh je treba ventile počasi odpirati in zapirati.

“Voda se lahko uporablja izključno za kmetijske namene. Za preprečitev tlačnih udarov na ceveh je treba ventile počasi odpirati in zapirati. Presek odvzema je omejen zaradi zagotavljanja zadostnega pritiska v vodooskrbnem omrežju,” še poudarjajo na občini in pristavljajo, da bo dobava vode prekinjena, če jo bodo potrebovali za gašenje požara ali če pritisk v omrežju ne bo več omogočal takega načina odvzema.


Najbolj brano