Za vsako znamenje svoje drevo

Znanje o povezanosti dreves in ljudi se je rodilo že v stari Kitajski in živi ter se razvija tudi danes. Vsi vemo, da nas drevesa pomirijo in napolnijo z energijo, a ne samo to. Dokazano je, da drevesa tudi zdravijo, veda o tem pa se imenuje dandroterapija.

Osnovno pravilo, da se vzpostavi lep stik z drevesom, je, da se mu približate na pravi način: umirite svoj um, opazujte naravo in ji izrazite hvaležnost ... Drevesa se najprej le nežno dotaknite, potem pa počasi naprej. Pravila, katero drevo bo na človeka delovalo najbolj pozitivno, ni, saj vsakdo v sebi nosi drugačne vibracije. Ravnati se je treba po občutku.

Kaj pravijo astrologi?

Izsledke, do katerih so prišli astrologi, o povezavi med drevesi in nebesnim znamenjem, v katerem smo rojeni, smo strnili v kratek in koristen seznam, pobrskali pa smo tudi po starih verovanjih.

Ko nas zdravi narava, je proces vedno čudovit.

OVEN Najbolj mu odgovarjajo bor, jelka ali smreka - ter vse kar ima iglice ali bodice.

BIK Najbolj je povezan s sadjem - za objemanje je najbolj primerna jablana, sledita pa ji hruška in sliva.

DVOJČKA Tanko drevo z veliko vejami in plodovi je najprimernejše - na primer kostanj.

RAK Najbolje mu bo delo, če objame drevo, ki je povezano z vodo ali raste ob vodi - vrbo ali topol.

LEV Palme, limone in pomaranče bo pri nas težje našel, a sta oljka in mandelj prav tako učinkovita.

DEVICA Ugaja ji čim bolj prepleteno in razvejano drevo ali celo grmovje - oreh ali leska.

TEHTNICA Najbolje se bo počutila ob brezi, ugajajo pa ji tudi vsa sadna drevesa.

ŠKORPIJON Kot je nenavaden znak, so tudi idealna drevesa zanj: cedra ali cipresa in pogojno bor.

STRELEC Najbolj mu odgovarjajo hrast, javor, lipa in figovec.

KOZOROG Poleg vseh vrst dreves, ki rastejo v višje ležečih gorskih predelih, visoke vibracije najlaže vzpostavi z bukvijo.

VODNAR Njegov največji astro energijski zaveznik je kutina, sicer pa mu ustrezajo drevesa s čim bolj prepletenimi vejami.

RIBI Najbolj jim ustrezajo drevesa, ki rastjo ob morju ali v toplih kraji, na primer palme in mimoze, a je tudi javor njihov velik zaveznik.

Verovanja

Še iz predkrščanske dobe je znano, da so mlada dekleta hodila pod breze s priprošnjo po dobri energiji, mirnem življenju in srečnem zakonu. Nosečnice so za boljše počutje in zdravje otroka sedele pod lipo. Ranjene vojake so nekdaj dali ležat pod hrast, da se jim bodo rane prej in lepše zacelile. Obdržalo se je tudi verovanje, da nam drevo največ lahko da, če nanj splezamo. V tem primeru se energije najlepše prepletejo. In zanimivo je, kako otroci prav vsi plezajo po drevesih. Ker gre vedno za izmenjavo energij, so za drevesa čiste otroške vibracije vsekakor blagoslov. Pred marsikom, ki drevo objema s svojo negativno energijo in nespoštovanjem, pa bi drevesa, če bi le imela noge, zagotovo zbežala - potrudite se, da ne boste vi takšni. Pa veselo in čutno krenimo v nov teden z novimi znanji ... Drevesa se veselijo naših objemov in naj bo zadovoljstvo obojestransko.


Najbolj brano