Večer z istrsko glasbo in vrhunskim godcem

Nastop Marina Kranjaca, istrskega godca, glasbenika, pedagoga in nedavno tudi Maroltovega nagrajenca, je vselej nekaj posebnega, nastop v domačem okolju, kakršen bo sobotni v Bertokih, pa bo še bolj poseben.

Marino Kranjac je  izjemen istrski godec in tudi   proučevalec dediščine.   Foto: Maja Pertič Gombač
Marino Kranjac je izjemen istrski godec in tudi proučevalec dediščine.  Foto: Maja Pertič Gombač

BERTOKI > Na večer istrske ljudske glasbe z nastopom glasbenika, strokovnjaka za istrsko ljudsko glasbo in sokrajana Marina Kranjaca z gosti, ki bo pojutrišnjem ob 20. uri v parku pri spomeniku padlim v NOB v Bertokih, vabita tamkajšnja krajevna skupnost in Kulturno športno društvo Samo Bertoki. Kranjaca poznamo kot enega najtrdnejših nosilcev poustvarjanja in raziskovanja istrske glasbene kulturne dediščine in ga najpogosteje povezujemo z zasedbo Vruja, ki je lani praznovala 20-letnico delovanja z novo, peto ploščo, naslovljeno Ljubezen, vojna ... in življenje.

Maroltovo plaketo, najvišje priznanje za izredne dosežke na folklornem področju, pa je junija prejel za 35 let dela “na področjih spodbujanja in oživljanja glasbene dediščine pri mlajših generacijah, izjemnega organizacijskega dela, dela na področju kulturne vzgoje in izobraževanja, raziskovalnega dela ter z vsem omenjenim povezanega dela na področju ohranjanja nacionalne kulturne dediščine”.

Na večeru, s katerim se domačini poklanjajo sokrajanu, se bo Marino Kranjac predstavil tako z duom Iter musici kakor z zasedbami Adriavox, Zingelci in Vruja. Nastopu bosta sledila pogostitev in druženje. Če bo dež, bo dogodek v dvorani Zadružnega doma.


Najbolj brano