UREJANJE IN DEKORIRANJE SPALNEGA PROSTORA

Pa ste le uspeli kupiti vašo prvo prikupno stanovanje, v vašem najljubšem mestu in komaj čakate na vselitev. Po uspešni izbiri, nakupu in dekoraciji nove kuhinje, jedilnega prostora, kopalnice in balkona vam je tako ostala le še vaša nova spalnica.

Urejanje in dekoracija spalnega prosta lahko predstavlja težavo, kajti spalni prostor je ponavadi najpomembnejši prostor v stanovanju ali hiši, zato je nagnjen k občutljivosti in potrebi po perfektnosti. Navsezadnje le gre za prostor, kjer boste v snu preživeli največ časa.

IZBIRA LEŽIŠČA

Na vrhu vašega seznama pohištva v spalnem prostoru se brez dvoma mora nahajati postelja. Pri izbiri in nakupu primerne postelje morate biti pozorni na vrsto faktorjev. Izbrati morate primerno dolžino in širino ležišča, ki bosta ustrezali vašim željam, preferencam, potrebam in seveda velikosti samega spalnega prostora. V smislu materiala ležišča prav tako obstaja ogromno možnosti med katerimi lahko izbirate. V zadnjem času so izredno popularna postala preprosta in nižja lesena ležišča, ki ob svojem preprostem izgledu ustvarjajo razmere, primerne sproščenemu počitku.

Ob nakupu postelje je prav tako pomembna izbira jogija, pri izbiri katerega ni odveč velika previdnost. Jogi predstavlja najpomembnejši del ležišča, zato morate izbrati tisto stopnjo trdnosti, ki najbolj ustreza vam in vašemu hrbtu. Kljub višjemu cenovnemu razredu se za voljo zdravega in trdnega spanca splača kupiti kvalitetnejši jogi. Kot zadnje na seznamu pa v dekorativnem smislu izberite primerne blazine, odeje in ostale dekorativne dodatke, ki bodo popestrili vaš splani prostor.

 

 

OSTALI KOSI POHIŠTVA V SPALNEM PROSTORU

Ob ležišču si lahko v spalnici umislite tudi nočno omarico ali polico za odlaganje knjig, budilke in namizne luči, ki vam bo ob temnih nočeh zagotavljala vir svetlobe za branje ali gledanje filmov v postelji. Ob umanjkanju garderobe v stanovanju, si mnogi v spalnem prostoru tudi omislijo omare in predalnike za shranjevanje oblačil ter čevljev.

V smislu dekoracije lahko izbirate med različnimi tepihi ali bralnimi fotelji, odveč pa prav tako niso barski stoli, ki lahko v minimalističnem stilu služijo za uporabo računalnika ali izvajanje pisarniških del, v primeru da vaši spalni prostori prav tako vsebujejo pisarniško mizo. Na prazne stene lahko dodate kakšno sliko, manjše lučke ali kakršnokoli drugo okrasje, ki poživi monotonost vašega spalnega prostora.


Najbolj brano