V novi številki Primorskih novic preberite

Razmere v slovenskem gostinstvu in turizmu so na področju kadrovanja vse prej kot rožnate. Dolgi delovniki odvračajo študente, zaradi množičnega odpuščanja med epidemijo pa se je znaten delež zaposlenih preusmeril v druge panoge. Zaradi pomanjkanja kadra se lahko zgodi, da bodo gostinci še dodatno povišali cene ali vpeljali deljen urnik kot v sosednji Italiji.

Če so se doslej v gostinstvu in turizmu vsaj v poletnih mesecih  
lahko zanesli na študente, je to z vsakim letom težje.
Če so se doslej v gostinstvu in turizmu vsaj v poletnih mesecih lahko zanesli na študente, je to z vsakim letom težje. 

Tudi v Hitu in Žogici bi zaposlili, če bi koga dobili

V Hitovih enotah na Goriškem bi zaposlitev takoj dobilo šest kuharjev, štirje kuharski pomočniki in šest natakarjev.

Ob burji še majhno žarišče postane hud požar

Gasilci so požar, ki se je včeraj razplamtel pri Socerbu, omejili, a še ni povsem pogašen. Gašenje sta otežila močna burja in nedostopen teren.

Suša v Vipavski dolini pobira visok davek tudi v nasadih breskev

Suša in visoke temperature so svoj davek terjale tudi v vse redkejših nasadih breskev v Vipavski dolini. Ta čas že dozorevajo pozne sorte, pridelka pa je manj, v nasadih brez namakanja so plodovi drobni.

V prihodnjem letu bodo morda pod Markom že gradili nove bloke

Po tem, ko so lani potrdili izhodišča za novo sosesko na Ladi, družba Norson pripravlja prostorski načrt, ki predvideva gradnjo okrog 200 stanovanj. Poslušali so tudi pripombe sosedov, o njem naj bi svetniki odločali jeseni.

Nastanitev Belakapa prva na Bistriškem z okoljskim znakom Zeleni ključ

250 let stara domačija v Kosezah, ki sta jo lastnika Sonja Prosen in Andrej Bergoč spremenila v butično turistično nastanitev Belakapa, že privablja tuje goste. Z obnovo, ki sta se je velika ljubitelja narave lotila z mislijo na varovanje okolja in ohranjanje dediščine, pa je njuna počitniška hiša kot prva na Bistriškem pridobila tudi okoljski znak Zeleni ključ.

Do digitalnega bona ne prek spleta, pač pa na pločnik in v vrsto

Digitalno opismenjevanje za starejše od 55 let, ki je pogoj za pridobitev 150 evrov vrednega digitalnega bona, bo kmalu na voljo tudi v Istri. Izvajala ga bo Ljudska univerza Koper, a v digitalno opismenjevanje se bo lahko prijavilo samo 129 kandidatov. In ker je v istrskih občinah ter v celotni državi krepko več ljudi, starejših od 55 let, jih bo mnogo ostalo razočaranih.

Hud žur z nosečnico

Najprej je prepevala mehko, sanjavo, tu in tam je pobožala vse večji trebuh, prikimala, oznanila, da čuti brcanje ... Kako bi ga ne, noseča 35-letna Joss Stone je včeraj tudi sama vse živahneje poplesovala, otresala z grivo, z mogočnim glasom prepletala soul, funk, R&B, jazz, v radoživ smeh spravljala tako sebe kakor zbrane na šestem tržaškem poletnem festivalu Hot in the City.

Med primorskimi košarkarji ima nekdanji član Heliosa Leon Šantelj za sabo najuspešnejšo sezono

Zlatko Šantelj - Role je v šport pritegnil vse svoje štiri otroke. Lea se je zapisala odbojki, Lana, Luka in Leon pa košarki. “Nihče ni pritiskal na nas, vsak se je sam odločil,” pravi Leon Šantelj. Sestri in brat so končali športno pot, 27-letni Leon pa zdaj žanje sadove vztrajnosti. Prihodnjo sezono bo igral v elitni regionalni ligi Aba. Jutri objavljamo pogovor z Leonom Šantljom.


Najbolj brano