Jutri bo na tržaškem gradu pela noseča Joss Stone

Jutri bo na šestem tržaškem poletnem festivalu Hot In The City gostovala 35-letna angleška pevka Joss Stone.

TRST > Leta 2003 je Joss Stone že kot najstnica zaslovela s prvencem The Soul Sessions, na katerem je s priredbami tujih pesmi soulu vlila nove moči. S krepkim glasom, ki prepleta še hip hop, R&B, jazz in druge zvrsti, je osvojila tako kritiško priznanje kakor širok krog poslušalstva in postala najmlajša izvajalka na vrhu britanske lestvice. Prejela je grammyja in dve nagradi brit, poslušalci po vsem svetu pa so doslej pokupili 15 milijonov izvodov njenih albumov.

Na jutrišnjem koncertu, ki se bo na gradu sv. Justa pričel ob 21. uri, bo nizala tako klasike kakor predstavila šesti studijski album Never Forget My Love, izdan pred pol leta. Kakor že pred enajstimi leti pri albumu LP1 je tudi tokrat skladbe kot producent podpisal glasbenik Dave Stewart iz dua Eurythmics.

Pevko, ki je lani prestala spontani splav, odlikuje tudi vztrajnost. Na tržaškem koncertu bo nastopila spet noseča, z že velikim trebuhom, ki pa mu ne dovoli, da bi jo oviral pri njeni prvi strasti, prepevanju pred občinstvom. Vstopnice za sedišča stanejo od 39 do 48 evrov.


Najbolj brano