V novi številki Primorskih novic preberite

Precej Koprčanov očitno ima možnost, da si na javnem parkirišču rezervira svoje parkirno mesto, ki bo samo nanj čakalo vse dneve in vse noči. Cena znaša 75 evrov na mesec, pogoj pa je, da zainteresirani izkažejo, da kot pravne osebe ali samostojni podjetniki parkirišče potrebujejo za izvajanje svoje dejavnosti. Tako se je zgodilo minuli teden ob Krožni cesti.

Komaj so na Krožni cesti spremenili prometni režim v enosmerni 
promet in namesto voznega pasu zarisali plačljiva parkirišča, se je 
že začela njihova “privatizacija”. Foto: Katja Gleščič
Komaj so na Krožni cesti spremenili prometni režim v enosmerni promet in namesto voznega pasu zarisali plačljiva parkirišča, se je že začela njihova “privatizacija”. Foto: Katja Gleščič

Bo Schengen res odnesel kolone?

Tudi minuli vikend krajanom bistriške občine ni prizanesel s tranzitnim prometom. Kolona proti meji je bila dolga tudi več kot pet kilometrov. Bo težave odpravil vstop Hrvaške v schengensko območje?

Zlet: veliko zapletov, velikanska izkušnja

Približno tisoč slovenskih tabornikov zaključuje zlet z obilico novih znanj zase in za pomoč ljudem v nesrečah.

V Kopru postavili na ogled 3000 psov

Na mednarodni razstavi psov Istra 2022 se je predstavilo skoraj 3000 psov, prireditev pa je poleg radovednih pogledov priklicala tudi kritike čez hrup in izpostavljanje živali hudi vročini.

Zdravnik v domu za ostarele postaja luksuz

Domovi za ostarele svojim stanovalcem vse težje zagotavljajo družinskega zdravnika. Zdravstveni domovi, od koder ti zdravniki prihajajo, namreč zaradi kadrovskih težav drastično zmanjšujejo prisotnost ali celo zavračajo prošnje domov po domskem zdravniku.

Kako drago je dopustovanje v slovenskih kampih?

Nekateri Slovenci za počitnikovanje namesto namestitev v hotelu ali apartmaju raje izberejo dopustovanje v naravi, pod zvezdami, v kampu. Tovrstna oblika dopustovanja je vse bolj priljubljena, ponudba pa vse bolj raznolika.

“Gorski reševalci postajamo gorski vodniki”

Tako pravi vodja bovških gorskih reševalcev Jure Črnič po dvodnevnem iskanju nemških planincev na Zadnjiškem Ozebnik . Oče in sin sta porabila baterijo za navigacijo, ki ju je “peljala” v nesrečo, nato pa uspela le še poklicati na pomoč.

Anja Osterman srebrna

Anja Osterman je v Kanadi osvojila svojo prvo posamično medaljo na svetovnih prvenstvih v sprintu na mirnih vodah. Koprska kajakašica je, potem ko je na 500 metrov zasedla šesto mesto, na 200 metrov osvojila srebrno odličje.


Najbolj brano