Dober pisalni stol je pogoj za udobje pri delu

Za udobje na delovnem mestu morajo biti izpolnjeni številni pogoji, ki vsakega posameznika še dodatno motivirajo in spodbujajo. Prispevek vsakega posameznika je namreč nujen za uspeh celotnega podjetja, zato bi ta moral biti kar najbolj efektiven. Delovna učinkovitost ni odvisna zgolj od dobre plače, ampak tudi od številnih drugih dejavnikov.

Prijetni odnosi med sodelavci, ustrezno urejene pisarne in možnost uporabe kavnega avtomata so ključ do vneme in zagnanosti vseh zaposlenih. Eden pomembnejših vidikov je tudi zdravju prijazen delovni prostor. K slednjemu kar najbolj pripomore prav skrbno izbran pisalni stol, ki omogoča kar najbolj optimalen položaj hrbtenice, s tem pa tudi udobno sedenje.

Izbira dobrega pisalnega stola je pogoj za maksimalno udobje in učinkovitost pri delu. Preden se odpravite po svoj novi pisalni stol si zato preberite nekaj koristnih napotkov, ki smo jih zbrali za vas. In nenazadnje ne pozabite izbrati ponudnika, ki vam bo s svojimi nasveti pomagal do boljšega počutja na delovnem mestu.

Pisalni stoli prilagojeni sodobnemu uporabniku

V prvi vrsti se moramo zavedati, da se današnji način življenja močno razlikuje od vsakdanjika naših prednikov. Če so včasih naši dedki in babice večji del dneva preživeli v gibanju, ga danes večina zaposlenih preživi v sedečem položaju. Delo za računalnikom in premalo gibanja pa terjajo svoj davek tudi na našem zdravju - bolečine v križu, vratu, ramenskem obroču, ki lahko kasneje vodijo tudi do večjih okvar. Tega pa si zagotovo ne želi nihče izmed nas.

Zakaj torej ne bi poskrbeli, da do težav sploh ne pride? Glede na to, da kar tretjino dneva preživimo na delovnem mestu, je najbolj smiselno, da za začetek poskrbimo za ustrezno urejeno delovno okolje. Poleg dovolj visoke in prostorne mize, boste potrebovali tudi kakovosten pisalni stol. Veste, kakšnega izbrati?

Pisalni stoli, ki se ponašajo z najvišjo stopnjo kvalitete, morajo biti ergonomsko oblikovani. To pomeni, da so izdelani v skladu z načeli človeške anatomije. Na tak način nudijo dovolj dobro oporo hrbtenici, ledvenemu delu in vratu. To so namreč tisti deli našega telesa, ki ob sedenju najbolj trpijo, zato mora biti naš glavni cilj, da jih čim bolj razbremenimo.

Ko se odločite za nakup novega pisalnega stola, morate paziti, da omogoča nastavitev višine sedenja. Višina stola mora biti prilagojena višini pisarniške mize in osebi, ki na njem sedi. Ko sedite, morajo biti noge v kolenih upognjene pod pravim kotom, stopala pa v celoti na tleh. Najbolj kakovostni modeli omogočajo tudi nastavitev globine sedišča. Z ustrezno nastavljeno globino boste vedno sedeli v pravilni poziciji, ne preblizu in ne predaleč od roba stola. Strokovnjaki svetujejo, da izberete stol, ki ima možnost nastavitve višine naslonjala za hrbet, saj boste tako lahko stol popolnoma prilagodili svoji višini in drži. Poleg tega pa naslonjalo podpira ledveni del, ki je med sedenjem kar najbolj obremenjen.

Prav tako je zelo pomemben element dobrega pisalnega stola naslonjalo za roke. Priporočljivo je, da je nastavljivo vsaj po višini, najbolj dovršeni pisalni stoli pa omogočajo nastavitev tudi po globini. Ste vedeli, da pravilna drža vaših rok znatno sprosti ramenski obroč, kar prispeva k bolj pravilni drži? Zato investirajte v kakovost in si zagotovite prijetno in zdravo opravljanje pisarniškega dela.

Najboljša ponudba na enem mestu

Ponudba pisalnih stolov, ki jo je za svoje stranke pripravil pohištveni salon Furnitura, združujejo lastnosti, kot so prefinjenost oblike, funkcionalnost uporabe in izredno ugodna cena. So dokaz, da je kakovostne kose pohištva moč dobiti po zelo dostopni ceni.

Na spletni strani salona Furnitura boste lahko izbirali med vrhunskimi modeli klasičnih pisarniških, dodatno nastavljivih računalniških in direktorskih stolov, ki vas bodo navdušili z dodatnimi izboljšavami za še bolj udobno sedenje. Zračni hrbtni naslon za udobje v vročih poletnih dneh in gumirana koleščka za neslišno premikanje. Sliši se privlačno, kajne?

Na voljo so vam pisalni stoli najrazličnejših privlačnih stilov, izdelani iz kakovostnih materialov in oplemeniteni s privlačnimi barvami. Tako lahko pri njih prav vsak najde stol, v katerega se bo zaljubil na prvi pogled.

Z nekaj kliki do novega pisalnega stola

Če želite do svojega novega pripomočka za udobno sedenje priti hitro in enostavno, potem je pohištveni salon Furnitura pravi naslov za vas. So naš največji spletni ponudnik pohištva, ki se lahko pohvali z odlično svetovalno ekipo. Svojim strankam tako že vrsto let uspešno pomagajo pri opremljanju doma, vrta in delovne pisarne. Za reševanje morebitnih dilem so vam na voljo preko telefona (070 458 517), e-pošte ali kontaktnega obrazca.

Čeprav lahko svoj vrhunski pisalni stol po kar najbolj ugodni ceni izberete v njihovi spletni ponudbi in ga naročite z zgolj nekaj kliki, pa prav nič ne more nadomestiti pristnega človeškega stika. Nekatere izmed modelov tega nujno potrebnega pisarniškega pripomočka lahko preizkusite tudi v njihovem Showroom-u v Ljubljani, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00. Naj vas prepričajo ekskluzivni materiali, dovršen dizajn in prilagodljive funkcije Furniturinih pisalnih stolov.


Najbolj brano